Değişim yarışına Özel’le girilecek

Mehtap Gökdemir – CHP’nin kasım ayında yapılması öngörülen kurultayında genel başkanlık için iki adayın yarışması bekleniyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibinin CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel’in olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özel’in, CHP’nin 100. yaşını kutlayacağı bu hafta tutum belgesini açıklaması bekleniyor.

Partili kaynaklar, Özel için, “Adaylığını henüz açıklamadı ama kesin genel başkan adayı” diyor. Özel’in, “Partide ve toplumda bir moral bozukluğu var, buna karşı bir şey yapmak lazım, yoksa biz de sorumlu oluruz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. İmamoğlu’na yakın kaynaklar da “Özgür Bey adaylığını açıklar. Ne zaman açıklayacağını kendisi karar verecek. Tutum belgesi değişimci kadrolar tarafından, yeni kadrolar tarafından çalışılıyor. Yeni bir ekip hazırlıyor” yorumunu yapıyor.

Önce tutum belgesi

Özel’in tutum ya da vizyon belgesini CHP’nin 100. yaşını kutlayacağı bu hafta açıklaması öngörülüyor. Parti kulislerinde Özel’in tutum belgesini 6-8 Eylül tarihleri arasında açıklayacağı konuşulurken, “Partinin 100. yaşını kutlayacağı 9 Eylül’de bile açıklayabilir” iddiası dile getiriliyor. Özel paylaşacağı tutum belgesiyle adaylık konusuna girmeyecek. Edinilen bilgiye göre tutum belgesinde değişim talebinin ne anlama geldiği, yapılması gerekenlere işaret edilecek. 

İstifa etmeli mi?

Özel’in, 10 Eylül’de tamamlanacak olan ilçe kongrelerinden sonraki bir tarihte adaylığına ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor. Ancak partili kaynak, “İl kongreleri bittikten sonra adaylığını açıklayacak. Fiilen zaten aday, çalışmalarını sürdürüyor. İl kongrelerine grup başkanı olarak gidecek” iddiasını dile getirdi.

Genel Merkez’e yakın kaynaklar Özel’in grup başkanlığından istifa etmesi gerektiğini belirtirken, “Aday olduğu gün istifa etmesi lazım” görüşünü dile getiriyor.

Kurultay takvimi

CHP’de 10 Eylül Pazar günü ilçe kongreleri bitecek. 16 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan il kongreleri de 15 Ekim Pazar günü tamamlanacak. Olağan kurultay da il kongrelerinin bitiminin ardından, Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte yapılacak. CHP’de kurultay tarihi için 5 ve 12 Kasım tarihleri öne çıkıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir