Miha Zajc, Fenerbahçe’de kalma sebebini açıkladı: Bu teklif reddedilemezdi!

Fenerbahçe ile sözleşmesinin sona ermesinden uzun süre sonra yeniden sarı-lacivertlilerle anlaşan Miha Zajc, Maribor ile oynanan UEFA Konferans Ligi 3. ön elem rövanş karşılaşması öncesinde ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu.

Dnevnik’e konuşan Miha Zajc, Fenerbahçe’de kalmasının sebebini açıkladı ve yaz transfer döneminde birçok teklif aldığını itiraf etti.

Miha Zajc’ın açıklamaları şu şekilde:

Konferans ligi üçüncü eleme turunun ilk maçında Maribor’a karşı iki gol avantajı yakaladınız ve yeni sezonda ilk kez forma giydiniz. Maçın sonucundan ve performansından memnun musun?

Zajc: Bunun sezondaki ilk maçım olduğu düşünülürse, geliştirilmesi gereken çok şey var. 3-1 kazanmış olmamıza rağmen aynı şey tüm takım için geçerli. Son dakikada gol atmış olmamız iyi bir şey ve iki gol öndeyken Ljudské vrt’de işler biraz daha kolay olabilir.

Rengarenk bir yaz geride kaldı. Geçen sezon sonunda Fenerbahçe ile kupayı kazandınız, ardından Fenerbahçe ile olan sözleşmeniz sona erdikten sonra daha önce oynadığınız İtalya başta olmak üzere farklı ülkelerdeki kulüplerle bağlantınız oldu. Kariyerinize Fenerbahçe’de devam etmenizi sağlayan şey nedir?

Zajc: Sonunda büyük bir kulüp olduğu için Fenerbahçe’de kalmaya karar verdim. Burada kaldığım için gerçekten mutluyum. On gündür takımla antrenman yapıyorum, bu sezon hedeflerimize ulaşmak için tüm hızımla devam etmem gerekiyor. Yaz boyunca diğer teklifler hakkında pek düşünmedim, ancak teklifler oldu. Geçen sezonun ardından Fenerbahçe’nin benimle ilgilenmeye devam etmesi benim için büyük bir onurdu. Sezon biter bitmez hemen anlaşamasak da kalmam yönünde bir istek oluştu. Teknik direktör İsmail Kartal geldiğinde karar daha da kolaylaştı. Fenerbahçe’nin teklifi reddedilemezdi.

Dušan Tadić ve Edin Džeko’nun Fener’e gelişi de bu kararda etkili oldu mu?

Zajc: Kesinlikle. Takımın iyi oyunculardan güçlenmesi ve tekrar şampiyonluk için mücadele etmemiz de benim için önemliydi. Oyuncuların Sırbistan ve Bosna Hersek’ten gelmesi, iletişimin daha kolay olması elbette büyük bir artı. Çok büyük yıldızlar. Takıma bir şekilde yardımcı olacaklarına eminim.

Sadece on günlük antrenmanın ardından maça ilk 11’de başlamanıza şaşırdınız mı?

Zajc: Hazırlıklara çok iyi hazırlanmış geldim, antrenmanlarda da performans gösterdim ve kendimi harika hissettim. Hocayla konuştuk ve oynamama karar verdi. İyi oynadığımı düşünüyorum ama en önemlisi kazanmamızdı.

Olimpija’nın eski bir üyesi olarak, Maribor’a karşı ekstra motivasyonunuz oldu mu?

Zajc: Hayır, bu rekabetçi ruhla ilgili. Milli takımda Maribor’dan birçok çocukla oynadım, bazılarına karşı Slovenya’da yarıştım ve Maribor halkına karşı benim açımdan hiçbir nefretim yoktu. Maç doğru seviyedeydi, Maribor iyi görünüyordu. Ama hak ederek kazandık.

Eski kulübünüzün Fenerbahçe’nin en büyük rakibi Galatasaray ile oynadığı maçı izlediniz mi?

Zajc: Olimpija’yı estekledim. Rakiplerimize karşı olabildiğince iyi oynaması için onları tüm kalbimle yüreklendirdim. Avrupa’ya katılmaya hak kazandığında ve tarihi bir başarı sağladığında mutlu oldum. Ne yazık ki Galatasaray’a karşı ilk maçta işler yürümedi. Ama Olimpija’nın bu Avrupa sezonunda dikkatleri üzerine çekeceğine inanıyorum. Avrupa Ligi’nde mi yoksa Konferans Ligi’nde mi olacak, göreceğiz.

Milli takımı ne sıklıkla düşünüyorsunuz? Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantileyebileceğiniz Eylül’den Kasım’a kadar üç önemli milli takım kampanyası gerçekleşecek.

Zajc: Her şeyden önce, tüm oyuncuların mümkün olan en iyi rekabet ritmine girmesi önemlidir. Bu aynı zamanda benim kişisel dileğim çünkü milli takıma formda gelmeniz çok önemli. Düzenli olarak oynayarak milli takıma elimden gelen en iyi şekilde yardımcı olabileceğim. Önümüzde hala çok zorlu maçlar var, her şey hala açık. Euro 2024’e katılma arzumuzu gizlemiyoruz ama bundan sonraki her maçı ayrı ayrı düşünmek zorundayız. Hedeflerimiz ve beklentilerimiz yüksek olmalıdır. Hem kişisel olarak kulüplerde hem de milli takımda. Fenerbahçe’de hedefler hep yüksek, taraftarımız da bunu bekliyor. Ayrıca Slovenya milli takımının uzun bir aradan sonra yeniden büyük bir müsabakaya girme zamanı geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir