Evde saçınızı böyle boyarsanız daha kalıcı oluyor! Ünlü saç boyama uzmanı sırrını verdi

Evde saç boyadıktan sonra, sonucunda beklemediğiniz bir manzara ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için saçları doğru ve düzenli bir şekilde ayırmanız gerekiyor. Aksi olduğunda ise sonucunda saçların belirli yerlerinin boyanmamış olduğunu fark edebilirsiniz.

Özellikle kalın telli ve uzun saçlı kişiler tek kutu boya kullandığında bu oran onlar için yetersiz olabilir. Saç yoğunluğuna, uzunluğuna ve tipine göre değişiklik gösteren bu noktaya dikkat edilmeli.

Kalın telli saçların boyayı emme süresi daha fazla olduğu için boyama işlemi ince telli saçlardan daha uzun sürer. Kuru bir saç tipine sahipseniz, boya çok hızlı emilebilir.

Saç boyama işleminden önce dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri boyaya karşı herhangi bir alerjik problemin olup olmadığı. Bu duruma hassasiyetle yaklaşılması oldukça önemli.

Uzmanlar, boyalara karşı alerjik bir problem yaşama olasılığını en kolay şekilde test etmenin yolunu şu şekilde aktarıyor:

“Boyaya karşı alerjiniz olup olmadığını anlamak için bileğinizin iç kısmında boya alerji testi yapabilirsiniz. Alerjiniz yoksa, boyama işlemine geçebilirsiniz”

Pek çok kişi için merak konusu olan bir başka durum ise saçları boyamadan önce yıkamanın ne gibi sonuçları olduğu. Eğer boyama işleminden kaliteli ve verimli bir sonuç almak isterseniz saçlarınızı yıkamadan boyamanız gerekir. Ancak temiz saçın boyanmasında yine de bir sakınca bulunmuyor.

Saçı yıkadıktan sonra ve boyamadan önce açıcı uygulayacak kişilerin saç derisi tahriş olabilir. Temiz saç boya kaldırabilir, ancak temiz saça açıcı uyguladığınızda saçınızı koruyacak doğal yağlar olmadan yapmış olursunuz. Bu da tahriş veya farklı sorunlara neden olabilir.

Kullanacağınız boya tipine göre de saçların ne kadar süre önce yıkanması gerektiği önem taşıyor. Yarı kalıcı boya kullanan kişilerin en az 12-24 saat öncesinde saçlarını yıkamış olması gerekiyor. Kalıcı boya kullananların ise en az 1 gün önce yıkaması gerekiyor.

Evde saç boyayanların uyguladığı doğru bilinen bir yanlış ise boyayı saçın her bölgesine aynı miktarda ve şekilde uygulamak. Bunun yerine saç uçları ve köklerini ayrı ayrı boyamayı deneyin.

Saç uçları boyayı saç köklerinden daha çabuk emer. O nedenle yapılması gereken ilk işlem, boyama işlemine önce saç köklerinden başlamak. Bu sayede saçlarınız boyama işleminden sonra daha doğal görünebilir.

Merak edilen ve çoğu insanın boya kutusundaki talimata göre uyguladığı bir başka aşama da boyanın tam olarak istenen renkte olması için beklenmesi gereken süreyle ilgili.

Saç boyasından istediğiniz verimi almak için genellikle 40 dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Bu durum saç rengine göre değişiklik gösterebilir. Yoğun beyaz saça sahip olan kişilerin bekletme süresi 1 saate kadar çıkabiliyor. Ancak her koşulda kullandığınız boya kutusundaki talimata göz atmakta fayda var.

Evde saç boyayacak kişilerin merak ettiği noktalar hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan saç boyama uzmanı Ashley Pineda su kullanımına dikkat çekti:
“Su çok sıcak olduğunda, saç kütikülünü açar ve hızlı bir şekilde renk moleküllerinin serbest kalmasını sağlar. Her zaman güvenli bir şampuan kullanmanızı öneririm”

Sıcak sudan olabildiğince uzak durulması gerektiğini savunan Ashley Pineda aşırı sıcak suyun yeni boyadığınız saça zarar verebileceğini belirtiyor. Bu da saçlarda çabuk solmaya ve beraberinde yıpranma oluşumuna yol açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir