Genel Merkez’den ‘bekle-gör’ taktiği

Mehtap Gökdemir – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı açıklamaya göre bir tavır alacağı konuşuluyor. İmamoğlu’nun, “Toplum, CHP’de lider ve yönetiminin değişmesini bekliyor” paylaşımının ardından Kılıçdaroğlu’nun, kurmaylarına, “Ne yapacağını bekleyelim, görelim. Açıklamasını bekleyelim” dediği öğrenildi. CHP’li kurmaylar, “Genel Başkan, İmamoğlu’nun yapacağı açıklamayı bekliyor, ona göre tavır alacak. Onun tavrını bekliyor” değerlendirmesini yaptı.

MYK’ya takviye

Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde Parti Meclisi’nden üç-dört ismi MYK’ya alabileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, eylül ayının sonunda da partisinin milletvekillerini kampa almayı planlıyor.

Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ile yapılan çevrimiçi toplantıya katılan ve adı genel başkan adayı olarak geçen Grup Başkanı Özgür Özel’in istifasını isteyeceği iddialarına ilişkin CHP’li kaynak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özgür Özel’in Grup Başkanlığından istifa etmesini talep etmeyecek. Ağustos sonuna doğru Özgür Özel’in aday olmak için istifa etmesi ve Anadolu gezilerine katılması bekleniyor. Sanki sulh sağlandı gibi.”

Pozisyon alacak

Kılıçdaroğlu’na yakın kaynak, “Ekrem Bey’in açıklaması bekleniyor. Ekrem Bey nasıl bir açıklama yapacak. Sanki Genel Başkan kafasında bir yol haritası oluşturmuş gibi. Nasıl bir açıklama yapacak, aday olacak mı, olmayacak mı, o bekleniyor. Kemal Bey, (Genel Başkanlığı) İmamoğlu’na bırakmama noktasında net. Kemal Bey kurultayda aday olacak. İmamoğlu’nun açıklamasına göre o da pozisyon alacak. İmamoğlu aday olmazsa ‘Ben belediye başkanlığına devam ediyorum’ derse Kemal Bey onu İstanbul’a aday gösterecek” değerlendirmesini yaptı.

Kurmayları, Kılıçdaroğlu’na, “Yaz boyunca illeri, örgütü gezin. Her hafta bir ile gidin. Bu defa CHP’lilerle oturun. Seçim döneminde CHP’li olmayanlarla oturduk. Şimdi CHP il ve ilçe örgütlerini ziyaret edin. İl başkanlarının evine gidin. Böyle bir strateji takip edin. STK’ları ziyaret edin. Halkın arasına karışmak lazım. Ama ağırlıklı olarak CHP’lilerle oturmak lazım” önerisini getirdi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu da “Çok doğru. Yapacağım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir