Dursun Özbek: Tarih tekerrür edecek

Ezeli rakiplerinin 1959 öncesi şampiyonluklar ile ilgili talebini değerlendiren Özbek, “Olay çok net ve tartışmaya kapalı. 1959’dan itibaren deplasmanlı Türkiye Şampiyonası başlamış. 2001-2002’de ‘5 şampiyonluğa 1 yıldız’ kararını TFF almış. Kurumlarda süreklilik esastır. Beşiktaş’ın iki sezonla ilgili başvurusu olmuş, iki şampiyonluk hakkı verilmiş. Kararlar verilmiş. 20 sene sonra bazı arkadaşların aklına bu geliyor! 20 senedir neredeydiniz? Bazı arkadaşlar futbolu saha dışına çıkarmakta son derece mahirler. Türk futboluna 5 kuruşluk fayda getirmeyecek konuyu, gündeme koyduk. Milattan önce şampiyonluklarım nerede” dedi.

Finansal krizi, Türk futbolundaki başarısızlıkları konuşan kimsenin bulunmadığına vurgu yapan sarı-kırmızılıların başkanı, “Transferde kur değişimleri bizi ciddi şekilde etkiliyor. Bundan dolayı sponsorluk çalışmaları çok önemli. Bu sene bunun farkındayız ve sponsorluk görüşmelerine çok önem veriyoruz. 40-50 milyon dolar sponsorluk geliri sağlamak istiyoruz. Bugüne kadar bunun % 50’sini geçtik. Çok önemli projelerimiz var. Galatasaray, Türkiye’deki en büyük sponsorluk anlaşmasını yapacak. Yakında göreceksiniz. Açıklamaya korkuyoruz. Her transferimiz taklit edildiği gibi, her projemiz de taklit ediliyor” yorumunu yaptı.

SÜPER KUPA TARTIŞMASI

Sağlık sponsorluğuyla ilgili yapılan basın lansmanında, basın mensupları, “Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak?” diye sordu. 

Buna ilk cevap veren Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur,”Avrupa maçları çok erken başladı, belki ondan açıklanmadı” dedi. Araya giren Başkan Dursun Özbek, “Ben öyle düşünmüyorum. TFF’nin neyi, nasıl düşündüğü konusunda fikir beyan etmek çok zor. 20 sene önce verilen kararı da değiştirmeye çalışıyorlar. Süper Kupa tarihi bellidir. Herhalde kafalarında bir şey vardır, bir bildikleri vardı. Bu nedenle sene sonuna ertelemişlerdir. Kendi kararları. Bu soruyu TFF’ye sorun” dedi.

“ICARDI TESTLERE BAĞLI”

Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, Avrupa’nın ilk 10 takımı arasına girmeyi hedeflediklerini ve tekrar Avrupa Şampiyonu olmak istediklerini dile getirdi. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili konuşan Timur, Icardi ve Bakambu konusunda şu açıklamayı yaptı: “Eşiyle ilgili bir sağlık konusu var. Bu bağlamda Mauro’nun da gelişi eşinin iki tane yapılacak testine bağlı. Bakambu ile ilgili herhangi bir şey söylemem mümkün değil. Herkesin heyecanını ve bu konudaki arzusunu anlıyorum ama transfer bedelleri yaklaşık olarak 2,5-3 kat arttı. Bizim de gelirlerimiz öyle artmadı. Tersine yüzde 35-40 azaldı.”

Sacha Boey ve Victor Nelsson’u takımda tutmak istediklerini ifade eden Erden Timur, “Bizim değerli oyuncularımızdan beklenen gelirle ilgili sadece 2 oyuncu için bekleniyordu. O iki oyuncuda da bizim amacımız bu takımda kalmaları. Satmak da istemiyoruz” yorumunu yaptı. Anderson Talisca ve Nicolas Dominguez’in gündemlerinde bulunmadığını da anlatan Timur, “Bir oyuncu ‘Galatasaray’a geliyor’ diye yazılıyorsa oyuncu hangi takıma gidecekse o yazdırıyordur. Szymanski ile ilgili de yaptılar. 15 defa aramışım ben güya. Öyle bir şey olmadığını adamların menajeri resmi olarak düzeltiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir