Biden’dan Erdoğan paylaşımı: Cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden Vilnius’taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde ikili görüşme gerçekleştirmişti.

Biden Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme görüntülerinin yer aldığı bir video paylaştı. Biden videoya ‘Cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz.’ notunu düştü.

ERDOĞAN VE BİDEN İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO Zirvesi kapsamındaki ikili görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin başında, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini arayarak ilettiği tebrik mesajı için ABD Başkanı Biden’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

BEYAZ SARAY: BIDEN ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

Görüşme sonrası bir açıklama da Beyaz Saray’dan gelmişti. Açıklamada, “Başkan Biden, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü onaylanmak üzere parlamentoya göndermek için İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile vardığı anlaşmadan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Başkanlar, stratejik mekanizmadaki son tartışma turunu memnuniyetle karşılayarak savunma ve ekonomik öncelikler hakkında görüş alışverişinde bulunarak ikili işbirliğini güçlendirme çabalarını ele aldı. Ayrıca, Ukrayna’ya verdikleri kalıcı destek ve Ege’de istikrarı korumanın önemi dahil olmak üzere, ortak çıkarları ilgilendiren bölgesel konuları tartıştılar” ifadeleri yer almıştı.

ZİRVEDE PEŞ PEŞE DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanlığı resmi hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vilnius’ta NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi çerçevesinde gerçekleştirdiği ikili görüşmeler paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir