Kıyaslama kötü niyetli yaklaşım

ANKARA Milliyet – Çelik, Twitter’da yaptığı açıklamasında “Türkiye’nin insani değerlere dayanan göç politikası ile Fransa’nın sömürgeci politikalarına ve ırkçı şiddete duyulan tepkiyi mukayese etmek (kıyaslamak), şuursuz ve kötü niyetli bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

Çelik, şunları kaydetti: “Türkiye’nin haysiyetli ve ahlaki temele dayanan insani yaklaşımı ile başka ülkelerin sömürgecilik, ırkçı şiddet ve insani dramlarla dolu politikalarını yan yana getirmek bir provokasyondur. Bu siyasetçi, gazeteci ve yorumcuların, Türkiye’yi sömürgeci ülkelerle yan yana getiren şuursuz yaklaşımını ve çirkin provokasyonunu şiddetle kınıyoruz. Bunlar, bir yandan sığınmacıları hedef göstererek nefret suçu işliyor; diğer yandan çatışma çığırtkanlığı yaparak ülkemizde hâkim olan barış iklimine karşı korku ve nefret iklimi üretmeye çalışıyorlar. Sömürgeci ülkeler ayrımcı politikalarının neticeleriyle ve şehirlerindeki ırkçı şiddete duyulan toplumsal tepkiyle yüzleşmektedir. Türkiye ise insani değerlere dayalı politikası gereği ölümden kaçan sığınmacılara sahip çıkmıştır.”

Paylaşımlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fransa’daki olaylara benzer olayların Türkiye’de de olabileceğine ilişkin paylaşım yapanlar hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik, yanıltıcı, yanlış algı oluşturarak kamu düzenini, kamu barışını bozmaya yönelik provokatif ve manipülasyon” suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. Açıklamada, “Şüphelilerin tespiti için emniyete müzekkere yazılmıştır” denildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir