PSG’de Mbappe belirsizliği! Bildiri gönderdi, oynayacağı takımı açıkladı

Fransız süperstar, son günlerin en çok konuşulan transfer haberlerinin zirvesinde yer alıyor. Takımdan ayrılacağı konusunda birçok iddia ortaya atılmasının ardından yıldız golcü yeni takımını açıkladı.

BİLDİRİ GÖNDERDİ

Arjantinli forvet Lionel Messi’nin Major League Soccer’dan Inter Miami’ye katılmak için iki yıllık sözleşmesinin bitimiyle takımdan ayrılmasının ardından, gözler diğer yıldızlara döndü. Mbappe’nin de bu yaz Parc des Princes’ten ayrılan ikinci yıldız olma ihtimali oldukça yüksek görünüyordu. Fransız süperstarın, PSG’ye kulüpteki sözleşmesini uzatmayacağına dair bir bildiri gönderdiği ortaya çıktı.

HAYAL KIRIKLIĞI SEZONU

Mbappe, son beş sezonun her birini Ligue 1’de en çok gol atan oyuncu olarak bitirdi ve PSG’de geçirdiği altı sezonda beş lig şampiyonluğu kazandı. Şampiyonlar Ligi’ni kazanamayan PSG, son 16’da Bayern Münih’e yenilerek 2022-23 sezonunu sadece Ligue 1 şampiyonu olarak noktaladı.

MİLLİ TAKIMDA KAHRAMAN

2017’de Monaco’dan kiralık olarak 180 milyon euroluk bir transferle PSG’ye katılan Mbappe, 260 maçta 212 gol kaydetti. Fransa formasıyla 68 maçta 38 golü var, geçen yıl Katar’da oynanan ve Fransa’nın Arjantin’e penaltılarda yenildiği finalde ise hat-trick yaparak inanılmaz bir performans sergiledi.

EN ÇOK KAZANAN

Mbappe ile Haaland en çok kazanan oyuncular arsında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Ligue 1’in en çok kazanan futbolcuları açıklanmıştı. İlk 10 sırada PSG’li yıldızlar yer alırken zirvede de aylık 6 milyon Euro’luk maaşıyla Kylian Mbappe vardı. 24 yaşındaki yıldızı 3 milyon 675 bin Euro’yla Neymar ve 3 milyon 375 bin Euro’yla Lionel Messi takip ediyordu.

EN PAHALI İKİNCİ YILDIZ

Paris Saint-Germain’e 180 milyon euro karşılığında transfer olan Mbappe, 222 milyon euro ödediği Neymar’dan sonra en pahalı ikinci imza oldu.

MBAPPE AÇIKLADI

Sosyal medyadan paylaştığı gönderisinde, ‘Yalanlar’ yazan Fransız süperstar, “Çok mutlu olduğum PSG’de önümüzdeki sezon devam edeceğimi daha önce söylemiştim.” diyerek önümüzdeki sezon da PSG formasını giyeceğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir