Fenerbahçe’nin ilk transferi Ryan Kent’in alacağı yıllık ücret belli oldu

Önümüzdeki sezon Türkiye’de tüm kupaları kazanmak ve Avrupa’da başarılı olmak isteyen Fenerbahçe, Türkiye Kupası zaferinin ardından ilk transferini resmen açıkladı. Sarı-lacivertliler, listesindeki isimlerden biri olan ve Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent’i kadrosuna kattı. 26 yaşındaki futbolcu ile 4 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağlandığı, resmi mukavelenin oyuncunun sezon başı kampı için Türkiye’ye geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacağı belirtildi.

‘BÜYÜK ONUR DUYUYORUM’

Kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan videoda formayı giyen 26 yaşındaki yıldız, “Tüm Fenerbahçe taraftarlarına merhabalar. Ben Ryan Kent. Öncelikle kulübümüz için Türkiye Kupası’nın kazanılmasında pay sahibi olan tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe’ye transfer olduğum için büyük onur duyuyorum” dedi.

İLK MESAJ GALATASARAY’A  

Konuşmasının devamında İngiliz futbolcu, “Yeni sezonla ilgili konuşmak gerekirse, Fenerbahçe’nin hedeflerine ulaşabilmesi konusunda takımımızın başarılı olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. İlk hedefimiz, önümüzdeki ay oynayacağımız TFF Süper Kupa’yı (Galatasaray’a karşı) kazanmak olacak. Takım arkadaşlarımla birlikte yeni sezon hazırlıklarına başlamak için çok heyecanlıyım. Kendinize iyi bakın” ifadelerini kullandı.

218 MAÇTA 33 GOL, 56 ASİST

Eylül 2019’da Liverpool’dan 7.2 milyon Euro bonservisle Rangers’a transfer olan 26 yaşındaki İngiliz kanat oyuncusunun sözleşmesi Haziran ayında sona erdi. Liverpool altyapısında yetişen ve yüksek hızıyla dikkat çeken Kent, İskoçya Premier Ligi’nde geçirdiği 5 sezonda 218 maçta 33 gol ve 56 asistlik performans sergiledi.

GÜNCEL PİYASA DEĞERİ 11 MİLYON EURO

Rangers bu sezon, Kent’in sözleşmesi devam ederken onun için Leeds United’dan gelen 7.5 milyon Euro’luk bonservis bedelini kabul etmemişti. Güncel piyasa değeri 11 milyon Euro olan, geçtiğimiz sezon 44 resmi maçta 3 gol, 10 asistle oynayan 26 yaşındaki sol kanat, sağ kanat ve forvet arkasında da oynayabiliyor.

MAAŞI BONUSLARLA BİRLİKTE 2 MİLYON EURO

Fenerbahçe’ye bedavaya gelen İngiliz yıldızın, Türkiye’de alacağı para belli oldu. Alınan bilgiye göre 26 yaşındaki futbolcuya, bonuslarla birlikte senelik 2 milyon Euro civarında bir maaş verileceği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir