Prof. Zafer Toprak yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak’ın ölüm haberini, Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Alkan paylaşımında, “Sizlere üzücü bir haber vermek zorundayım. Zafer Toprak hocamızı kaybettik. Çok üzgünüm. Çok değerli bir hoca, dost ve yoldaştı. İnandığı gibi bir öbür dünyası olsun” ifadelerini kullandı. Toprak’ın vefatının ardından Türk Tarih Kurumu başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda, “İktisat tarihi başta olmak üzere pek çok alanda kaleme aldığı eserlerle Türk tarihçiliğinde müstesna bir yere sahip olan Bilim Kurulu üyemiz Prof. Dr. Zafer Toprak’ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız” ifadeleri                        yer aldı.

Tarihle geçen hayat

1946’da doğan Zafer Toprak, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nün kurucu başkanlığını yaptı.

Tarih Vakfı’nın kurucuları arasında da yer alan Toprak, 2012’de “Darwin’den Dersim’e Cumhuriyet ve Antropoloji” adlı eseriyle sosyal bilimler dalında Sedat Simavi Ödülü aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir