CHP Genel Merkezi’nde sıkı tedbirler uygulandı

 

MEHTAP GÖKDEMİR ANKARA- Ziyaretçi alınmayan binada, basın mensuplarının kendilerine ayrılan mekanların dışında üst katlara çıkmalarına izin verilmedi. Çağrı merkezi ve “seçim verilerinin ve hukuki işlemlerin” anlık takibinin gerçekleştiği çalışma ofislerinin bulunduğu 4-6 ve 7’inci katlara sadece görevlilerin girişine izin verildi. “Ben Kemal geliyorum” dev pankartının asıldığı genel merkeze açılan sokaklar trafiğe kapatıldı. Ankara’da oyunu kullandıktan sonra saat 16.00 sıralarında Genel Merkez’e gelen Kılıçdaroğlu, makamının bulunduğu 12’inci kata çıktı. Bu katta da özel önlemler alındı.

Açıklamalar Öztrak’tan

Oy verme işleminin tamamlanıp, sayıma geçilmesinin ardından Millet İttifakı kanadından peş peşe partililere ve sandık görevlilerine yönelik “sandık başında kalın” uyarıları geldi. İlk turda sayım sürecinde sık sık ekranların karşısına geçerek sonuçlara ilişkin açıklama yapma görevini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş üstlenmişti. İmamoğlu ve Yavaş dün de CHP Genel Merkezi’ndeydi. Ancak bu kez sürece ilişkin açıklamalar Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi.

CHP’de kurultay ve MYK beklentisi

MEHTAP GÖKDEMİR/Ankara- Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonucuna ilişkin ilk değerlendirmesinde “mücadeleye devam edeceği” mesajını verirken, gözler sonuca ilişkin CHP’de yaşanacak iç değerlendirme sürecine çevrildi. Cumhurbaşkanı seçiminin kaybedilmesiyle, parti içinde rahatsızlık yaratan pek çok başlığın parti içi hesaplaşmaya konu edilmesi bekleniyor. Dün geceden itibaren parti kulislerinde, MYK’da değişiklik yapılacağı ve kurultay tarihinin belirlenmesi gerektiği konuşulmaya başlandı. Parti içinde bir grubun olağanüstü kurultay için imza girişiminde bulunabileceği iddia edildi. CHP kulislerinde kurultay için kasım-aralık ya da yerel seçim sonrası tarihlerine işaret ediliyor.

Ortaklarla değerlendirme

Kılıçdaroğlu, dün akşam yaptığı basın açıklamasının ardından Genel Merkez’de bulunan kurmayları ve MYK üyeleriyle kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı. Saat 22.30’da ise Millet İttifakı liderleri, Kılıçdaroğlu’nun davetiyle CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren toplantının ardından açıklama yapılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir