AK Partili Kurtulmuş’dan önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir TV programında seçim sürecine ilişkin gelişmeleri değerlendiriyor. Kurtulmuş’un açıklamaları şu şekilde: “Bir kere bu başarının önemli başarı olduğunun altını çizmek lazım. Cumhurbaşkanımız 21 yıllık iktidarın ardından biz AK Parti’nin ikinci 20 yılı olacak derken yine karşı tarafdan birileri dalga geçiyordu. Türkiye yüzyılı ile birlikte Türkiye yeni bir yere gelmiş oldu. Henüz seçim bitmemiştir. 

‘SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR’

Katılımın yüksek olması önemlidir, yarışın demokratik bir şekilde sürdürülmesi bir iki ufak olayın dışında kayda değer olayın olmamış olması seçim akşamında nsonra milletimizin gösterdiği demokratik olgunuğa, sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu olgun tavır. Karar milletindir. Seçimi kaybederseniz ne yapacaksınız diye soruyorlardı. Biz yeni bir siyasi hareket değiliz. Cumhurbaşkanımız bu kadar yıldır siyasetin içerisinde, söz de karar da milletindir, millet ne diyorsa baş göz üstünde.

Bizim siyasi hareketimizde ne kadar zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın demokrasi meydanından ayrılmadan hem hakkını aramış hem milletin hakkını gasp ettirmemiştir. Onlarca yıldır sınanmış bir siyasi hareketten bahsediyoruz. Cumhurbaşkanının kuşatıcı dili cümle aleme verilmiş bir cevap oldu. 

Oy verenler Tayyip Erdoğan’ı ve bizi mahcup etmedi, oy vermeyen çok geniş seçmen kitlemizin tamamına yakını demokratik olgunlukla demokrasi şöleninin paydaşı oldu. 

ERDOĞAN AVANTAJ SAHİBİ, RAKİBİNE 4.5 PUAN FARK ATTI. SİNAN OĞAN FAKTÖRÜNDEN BAHSEDİLİYOR. SİNAN OĞAN YÜZDE 5.3 CİVARI OY ALDI, SİNAN OĞANLA GÖRÜŞME SÖZ KONUSU MU? 

Sinan Oğan’a oy veren kitle niçin oy vermedi. İktidara doğrudan oy vermedi ama bu kitlenin temel özelliği milliyetçi, vatansever bir kitleden bahsediyoruz. HDP’nin ayrıştırıcı dil kullanmasından, seçim kampanyasından HDP temsilcilerinin Suriye ile benzer kazanımlar elde edeceğiz demesinden. Bazı PKK’lı figürlerin terör baronları diyeceğimiz isimler ortaya çıkarak ceza evlerini kapılarını kıracağız demelerinin, Apo’ya özgürlük sloganlarının Van mitinginde atılmasının bunların rahatsızlık oluşturduğunu biliyoruz. Sinan Oğan’a oy veren kitle, en az Cumhur İttifakı’na oy veren kadar rahatsızlık duyduğunu görüyoruz. İkinci turda tercihlerinin Türkiye yüzyılına olacağını, Cumhurbaşkanımıza destek olacaklarını düşünüyorum. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir