Son dakika… Millet ve Cumhur İttifakı sonuçlara ne diyor? Dicle Canova son kulis bilgilerini paylaştı

Türkiye’nin, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Seçimlerde Cumhurbaşkanlığı için oy kullanılırken aynı zamanda 28. Dönem TBMM’yi belirlemek için de oylar atıldı.Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan %49.5 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu %44.89 oy aldı.

* Peki Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı sonuçlara ne diyor? Genel merkezlerde neler konuşuluyor? İYİ Parti bundan sonra ne yapar? CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova son kulis bilgileri paylaştı. Canova’nın açıklamaları şöyle;

Şu an kapsamlı bir değerlendirme henüz yapılmadı belki bugün öğleden sonra CHP lideri kurmayları ile değerlendirmede bulunacak resmi olarak MYK toplanmadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin sonuç bekleniyor. CHP’de genel eğilim ikinci tura kaldığı yönünde. Kılıçdaroğlu bir karar verebilir mi? Şu an için bu yönde bir beklenti yok YSK’nın yapacağı açıklama bekleniyor. Genel olarak moraller bozuk. Milletvekili genel seçimi için böyle bir sonuç beklemediklerini ifade ediyorlar.

Kaynaklar sahadan aldığımız veriler böyle değildi sürpriz oldu ifadesini kullanıyorlar. PKK Kandil söyleminin etkili olduğu görüşü hakim. Bazı kurmaylar öz eleştiri yapıyor. Kandil söylemine karşı iletişimi eksik yaptık söylemini yapıyor. Sahada yapılan sohbetlerde hükümetten şikayetlerin gittiği ama her seferinde ama ile konunun sonuçlandığı, PKK, Kandil söyleminin vatandaş tarafından dile getirildiği CHP tarafından farkında bir durummuş.

CHP’yi sıkıntılı bir dönemin beklediği konusunda herkes hemfikir.

İYİ Parti ayağı da önemli. İYİ Parti’den Müsavat Dervişoğlu ile konuşma imkanım oldu, İzmir’de milletvekili adayıydı seçilmiş gözüküyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu tabloyu diye sordum. Millet bir karar verdi bunu herkesin doğru okuması lazım dedi. Cumhur ittifakı açısından değişim talebi yüzde 50’dne fazla, sistemle ilgili yol gösterici uyarılar var. Cumhurbaşkanının bunu doğru okuması gerekir. Parlamentoda Cumhur İttifakı çoğunluğu elde etti bu kazanımı elde ederken verilen mesajlar iyi anlaşılmalı’ dedi.

Vatandaş Erdoğan’a oy vermek için haklı gerekçeler buldu dedi. Bundan sonra İYİ Parti nasıl devam eder? Millet İttifakı içerisinde yer almaya devam edecek mi? Bugün için bunları net olarak konuşmak çok erken Müsavat Dervişoğlu o tabloya bakılır tablo doğrultusunda yeni kararlar çizilir.

İYİ PARTİ, MHP BİRLEŞME GÖRÜR MÜYÜZ?

İYİ Parti, MHP görür müyüz bunu da sordum. Uzun vadeli bir check demekle yetindi. Kısa ve orta vadede böyle bir ihtimal yok gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir