Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Beyoğlu’nda önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Doğduğum, büyüdüğüm Kasımpaşa’yı çok seviyoruz. Yarın akşam daha çok seveceğiz. Sevgili Kasımpaşa’nın güzel insanları… Başımızın tacı kıymetli hanımefendiler, gençler, aziz kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Resmi rakamı aldım. Şu anda burada 45 bin kişi var. 

Muhteşem bir cami olan Barbaros Hayrettin Paşa’nın açılışını dün yaptık. Levent adı almasının sebebi askerleriydi. Deniz müzesine iniş yaptı. Preveze zaferinin lideri. Onun adını verdik. Cami de muhteşem oldu. O çevrede öyle bir cami maalesef yoktu, onu yapmak da bize nasip oldu. Maliyeti de şu an itibarıyla 750 milyon Türk Lirası.

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, gümbür gümbür sandıklara gideceğiz. 2 gündür İstanbul’un ilçelerinde hemşerilerimizle birer destan olan buluşmalar yaptık. Burada doğdum, burada büyüdüm. 

“SON MİTİNGİMİZ İÇİN BEYOĞLU’NU SEÇMEMİŞ ÖYLE RASTGELE BİR TERCİH DEĞİL”

Bugünkü programlarımızıda inşallah buradan gideceğimiz Ayasofya Camii’nde eda edeceğimiz akşam namazıyla bitireceğiz. Son mitingimiz için Beyoğlu’nu seçmemiş öyle rastgele bir tercih değil. Biliyorsunuz biz ezelden Kasımpaşalıyız. Çocukluğum buralarda geçti. Gençliğimiz buralarda geçti. Okmeydanı’nda 13-14 yaşında futbol oynadığımız dönemler. Siyasetteki ilk seçimi Beyoğlu’nda yaşadım. İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğumda yine Beyoğlu ile birlikte yol yürüdüm. Okuduğumuz şiir sebebiyle siyasi yasaklı hale gelip cezaevine girmemiz de aslında tam da Beyoğlu’na yakışan bir duruştu. Bugün de ülkemizin tarihi bir seçimi öncesi yine Beyoğlu’nun huzurundayız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir