Binali Yıldırım’dan CNN Türk’te önemli açıklamalar

Fulya Kalfa moderatörlüğünde, CNN Türk Masası’nda Gazeteci Gaffar Yakınca ve Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı soruyor, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım cevaplıyor.

SİYASETTE KASET TARTIŞMASI

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Seçimleri manipüle etmek alçakça bir şeydir. Karanlık işlerde biz olmayız. Kılıçdaroğlu’nun yanlış bir işi yok ise endişelenmesin. Hakikat er ya da geç gün ışığa çıkar. Şöyle bir kurnazlık seziyorum, biz önceden ifşa edip tesirini azaltalım diye bir böyle açıklama yaptı acaba? Tezgah ise zaten üzerinde durmaya gerek yok. Ama orada milletin içine sinmeyecek bir iş olduysa ve kayıt altına alındıysa onun rahatsızlığını duyabilir. 17-25 Aralık’ta FETÖ’cüler yapmıştı. FETÖ’cülerle arası iyi olduğu için onlar yapmak. Amerikalılar, Avrupalılar hiç yapmaz. Kılıçdaroğlu kazansın diye neredeyse kılıç kalkan kuşanacaklar.

Bize her fırsatta ailemize bize her türlü karalamayı yapıyorlar dışarıdaki hesaplardan. Bunun hiç kimseye yapılmasını istemem. Rakibimize de yapılmasını istemem. Para ile itibar suikastı yaptırabiliyorlar, seçimleri manipüle ettirebiliyorlar. Bu konuda Kemal Bey’in telaşlanıp böyle bir açıklamaya gitmesini kafamda yerleştiremedim. Bir ihtimal acaba böyle bir bilgiye mi sahip? Etkisi azalsın diye mi düşünüyor? Olsa olsa böyle bir şey olabilir. Biz etik olmayan, belden aşağı olan hiçbir işin içine girmeyiz. Ben rakibimle etik yollardan belden aşağı vurmamak üzerine bir mücadeleyi tercih ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir