Bakan Nebati’den önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geçen yıl enflasyonla ilgili hep aralık ayında bir baz etkisiyle de olsa düşmenin olacağını ifade etmiştik. Öngörülerimiz bir bir gerçekleşiyor. Bunun temel sebebi salgın ve savaş. Bundan dolayı dünyanın tamamında enflasyon baskı oluşturdu. 

“MOTORİN, GÜBRE, LOJİSTİK MALİYETLERİ GEÇEN SENEYE GÖRE OLDUKÇA DÜŞTÜ”

Türkiye’de de katlanarak enflasyonun etkisini gördük. Ciddi şekilde sübvansiyonlarda bulunduk. Ardından Aralık ayında enflasyon kademeli olarak düşüş gösterdi. 

Bizde kendi içerimizde bir ekip kurduk , Fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz. Bu veriler bize ışık tutuyor. Merkez Bankası ve TÜİK’den gelen rakamlarla bir yol çiziyoruz. Artık Türkiye’de enflasyon baz etkisinden dolayı düşüyor kısmını geçti.

Enerji fiyatlarının sakinleşmesi, döviz kurlarındaki oynaklığın kabul edilebilir seviyede olmasıyla birlikte bizim politikamızın da katkısıyla enflasyon gerilemeye başladı.

Ne demek istiyorum. Geçen yıl 30 liraya çıkan akaryakıt 20 liraya düştü. Bu gece bir indirim daha var. Geçen yılla bu yıl arasında 10 lira fiyatlar indi. Motorin, gübre, lojistik maliyetleri geçen seneye göre oldukça düştü. Yazın gıdada yaşanacak bolluk enflasyonu düşürecek.

ASGARİ ÜCRET HAKKINDA

Cumhurbaşkanımız çalışan ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmemesi için tüm tedbirleri alıyor. Baktığımız zaman asgari ücrete yüzde 100’e yakın bir artış yapıldı. Bu yıl asgari ücretle ilgili beklenen üzerinde yaptık. Memur ve emeklilere de aynı şekilde yansıdı.”

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir