Efeler Ligi play-off finalinde ilk maç Halkbank’ın

Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’nde şampiyonun belirleneceği final etabının ilk maçında normal sezonun lideri Halkbank, Ziraat Bankkart’ı 3-1 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Halkbank, rakibi bloklarda durdurdu, etkili servis atıp, başarılı hücumlarla sayılar kazanarak ilk seti 25-15 önde tamamladı. Mavi-beyazlı ekip ikinci sette de üstün olan taraftı. Bu bölümü de 25-16’lık skorla önde bitiren Halkbank durumu 2-0 yaptı. Üçüncü sette Ziraat Bankkart toparlandı. Bu seti 25-23 Ziraat Bankkart alarak skoru 1-2’ye taşıdı.

Dördüncü sette büyük çekişme yaşandı. Bu seti zor da olsa Halkbank 26-24 alınca maçtan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

Karşılaşmayı, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve A Milli Erkek Takımı Başantrenörü Alberto Giuliani de izledi.

Final serisinde ikinci maç 6 Mayıs Cumartesi günü, üçüncü karşılaşma ise 9 Mayıs’ta yapılacak.

‘AVANTAJ YAKALADIK’

Oldukça zevkli geçen müsabakanın ardından konuşan Halkbank’ın milli oyuncusu Doğukan Ulu sadece öne geçip avantaj yakaladıklarını, henüz hiçbir şeyin bitmediğini söyledi. Ulu, “Çok kıymetli bir rakiple oynadık. Onları ilk maçta mağlup etmek önemli ama yapılacak çok işimiz var. İkinci maça daha fazla konsantre olup geleceğiz. 100.yılın şampiyonu olmak için tüm gücümüzü harcayacağız. Bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyor ve diğer maçlarda da bir araya gelmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir