Bakan Kurum: Belediye başkanları ve Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözü tutmadığını görüyoruz.

Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde: “Sosyal konutlarla ilgili vatandaşın talebini oldu. Biz tarihin en yüksek sosyal konutlarının inşasını gerçekleştirdik. İstanbul’un 39 ilçesinde nereye giderseniz gidin bizim eserlerimizi görürsünüz.  

Pendik’te Millet Bahçesinde çocukların oynadığını görürsünüz. Ümraniye’de yıllardır vatandaşımızın 2B’den kaynaklı mülkiyet sorunu vardı. Hepsini teker teker çözdük. Vatandaşımız şunu net bir şekilde biliyor, yaparsa Cumhurbaşkanı Erdoğan yapar. 

Biz de her gittiğimiz yerde şunu görüyoruz. Ben 81 ile gittim. Elazığlı kardeşimiz geliyor sen depremde bizim yanımızdaydın. Malatyalı, söz verdin yaptın. İzmirli kardeşlerimizi görüyoruz teşekkür ediyor. Sinoplu, Bartınlı, Kastamonulu… 

Ben 5 yıllık ki ondan önceki süreçte milletimize meydanlarda ne söz verdiysek o sözleri teker teker tuttuk. Gittiğimiz ilçelerde maalesef muhalefetin, altılı yedili sekizli cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağım diye vaat ettikleri, belediye başkanları var ya. Kılıçdaroğlu’nun da o belediye başkanlarının da İstanbul için verdiği sözleri tutmadığını görüyoruz.

DEPREM BÖLGESİNDE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI, KONTEYNER, ÇADIRKENT YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARDA SON DURUM NEDİR? 

6 Şubat sabahı tüm Türkiye derin bir acıyla uyandı. 11 ilimizi etkileyen, 14 milyon vatandaşımızın bu süreçte doğrudan etkilendiği bir acıyı hepimiz yaşadık. Devletimiz ilk andan itibaren seferber oldu. 

Orada biz belediyelerimizle, TOKİ’mizle, Kızılay’ımızla hep birlikte oraya koştuk. Depremzede ailelerimizin yanına koştuk. Her saat her dakika üstüne koya koya çalışma ortaya koyduk. 

‘125 BİN KONUTUMUZUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR’ 

Deprem oldu 15 gün sonra kalıcı konutlarımızın sözleşmelerini imzaladık. Şu an 125 bin konut rakamına ulaştık. 125 bin konutumuzun inşaatı 11 ilimizde devam ediyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu hızla, bu anlayışla tekniğine uygun, en doğru zeminde yapabilecek bir ülkeyi emin olun görebilirsiniz. 

Almanya’da oldu insanlara ulaşamadılar, biz mimarimizi, kültürümüzü sosyal ihtiyacı karşılayacak her ilin özel durumları var. Bu kültürlere uygun vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek çalışmayı yürüteceğiz. İlk etapta 319 bin konutu ardından toplamda 650 bin konutu yerinde, doğru zeminde inşa çalışmalarını yürüteceğiz. 

‘ACİL YIKILACAK BİNALARIN YÜZDE 85’İ KALDIRILMIŞ DURUMDA’ 

Acil yıkılacak ve yıkık binaların yüzde 85’i kaldırılmış durumda. Bu ortalama, bazı illerde daha fazla. Kalan ağır hasarlılarla ilgili vatandaşların itiraz süreci var o da aynı anlayışla enkazı kaldırılacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir