‘Dertleri kırmızı plakalı araç’

Gülden Çoktan –  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istismarla sağa sola savrulanlara milletin 14 Mayıs’ta gereken dersi vereceğini söyledi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı  Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraat, icraat. Diğer tarafta biliyorsunuz yedi oyunculu bir kumar masası var. Peki, kumar masasının gündeminde ne var? Onların gündeminde sadece kavga var. Çekişme var. Didişme var. Altlarına birer kırmızı plakalı araç çekme derdi var” mesajını verdi.

Pendik Çamçeşme Mahallesi’nde toplu açılış törenine katılan Erdoğan, konuşması sırasında seccade açan topluluğa seslenerek, “Seccadeyi niye gösterdiğinizi anlıyorum. Sevgili kızlarımız siz kıblenizi biliyorsunuz. Ama kıbleyi bilmeyenler tabii ki seccadeye ayakkabıyla basar. Ama bunlara asıl kıblenin neresi olduğunu 14 Mayıs’ta siz bildireceksiniz” dedi.

“Bizim derdimiz var derdimiz” diyen Erdoğan, “Biz dertliyiz. Fakat istismarla bu yollarda dolaşanlar istismarla sağa sola savrulanlar bilmezler ki inşallah 14 Mayıs’ta gereken dersi benim milletim onlara verecektir” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları yatırımlarla, Pendik’in çehresini değiştirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Bugün de toplam 168 yatırımı resmen sizlerin hizmetine sunuyoruz, Orta ve Dumlupınar mahalleleri kentsel dönüşüm projesini 142 bin 600 metrekare alanda hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

‘Kumar masası

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti:

“Ya bundan bırakın belediye başkanı olmayı, bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaz… Ne yaptılar? Altılı masa dediler, yedili masa dediler. Hala anlaşamadılar. Şimdi bakalım yarın listelerinde kimler çıkacak… Cumhur İttifakı ile yedili kumar masası arasındaki vizyon ve gündem farkını sizler de görüyorsunuz… Lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraat, icraat. Diğer tarafta biliyorsunuz yedi oyunculu bir kumar masası var. Peki, kumar masasının gündeminde ne var? Onların gündeminde sadece kavga var. Çekişme var. Didişme var. Altlarına birer kırmızı plakalı araç çekme derdi var. İnşallah 14 Mayıs’ta destan yazacağımıza inanıyorum. Ekonomik durumu ne olursa olsun her bir vatandaşımızın dünyadaki en iyi imkanlara sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu hafta 60 yıllık hayalimiz olan yerli ve milli elektrikli aracımız TOGG’u yollara uğurladık. Yıllardır eksikliğini çektiğimiz Türkiye’nin üretim gücüyle bağdaşmayan bir sanayi hamlesini daha gerçeğe dönüştürdük. İnşallah bir sene içerisinde 20 binin üzerinde TOGG’u kura ile belirlenen vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir