Yunan Savunma Bakanı: Türkiye ile yakınlaşmanın devamından yanayız

AA

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın davetlisi olarak geçtiğimiz salı günü Hatay’a ziyarette bulunmuştu.

Benzer trajediler, bize doğal afetler esasında ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların, problemlerin ne kadar da küçük boyutlarda olduğunu gösteriyor. Başka bir açıdan da baktığımızda bu trajedilerin ve afetlerin aslında gerginliklerin azaltılması anlamında da bir katalizör rolü oynama niteliğinde olduğunu görüyoruz.

Türkiye ile ilişkilerde yakınlaşmanın devamını arzuluyor

Ülkesinin Ta Nea gazetesine konuşan Panayotopulos, Türkiye’ye yaptığı ziyaret için ‘mükemmel bir misafirperverlik, aile ortamı, pozitif bir samimiyet’ tanımlarını kullandı.

Panayotopulos, Türkiye’de bir araya geldiği Hulusi Akar ile ikili ilişkilerde atmosferin iyileştirilmesi için görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Salı günkü ziyaretin bir Yunan savunma bakanının 20 yıl sonra Türkiye’ye yaptığı ilk ziyaret olduğuna dikkati çeken Panayotopulos, görüşme masasında tansiyonun düşürülmesi gerekliliği, tatbikatların önceden belirlenmiş uluslararası tatbikatlar dışında sınırlandırılması, 15 Haziran-15 Eylül döneminde Ege’nin uluslararası suları ve hava sahasında tatbikatlardan kaçınılmasını öngören moratoryum süresinin bir ay uzatılması gibi konuların ele alındığını kaydetti.

Panayotopulos; iklim değişikliği, yangınlar, depremler gibi sorunlarla mücadelede de iki ülke arasında işbirliğinin artırılabileceğine dikkati çekti.

“Bu fırsatı değerlendirmemiz gerek”

Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin, ikili ilişkiler açısından bir ‘fırsat penceresi’ doğurduğunu belirten Panayotopulos, “Bu fırsatı değerlendirmemiz gerek” diye konuştu.

Panayotopulos, her iki tarafın da diyalogdan yana olduğuna vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir