Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iftar programında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Etlik Şehir Hastanesi personli ile iftar programında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Pek çok sınamadan geçtik. Koronavirüs salgınından biz de olumsuz etkilendik. Salgın döneminde hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Sağlık hizmetlerine ulaşamayan, aşıya erişemeyen insanımız olmadı. Ekonomik bakımından bizden çok daha ilerde olan ülkelerdeki vahim görüntüler hamd olsun bizde yaşanmadı. Bu salgını takdire şayan bir kabiliyet ile yönetmeyi başardık.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tıpkı yüzyılın sağlık krizinde olduğu gibi asrın felaketiyle mücadelede de son derece başarılı bir imtihan vermektedir

KOCAELİ’NE ŞEHİR HASTANESİ AÇILIYOR

6 Şubat’ta tarihimizin en kara günlerinden birini yaşadık. Şu an aramızda o can kayıplarını yaşayan kardeşlerimiz var. Doktor arkadaşlarımız hemşirelerimiz var. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın içinde 505 de sağlık personlimiz bulunuyor. Onlar şehadet şerbetini içtiler. Türkiye Cumhuriyeti yüzyılın sağlık krizinde olduğu gibi asrın felaketinde başarılı bir imtihan veriyor. Bunu sadece biz söylemiyor yurt dışından ülkemine gelen ismler de bunu söylüyor. Sağlık ordumuz yine bu süreçte en ön satfa yer aldı. Şehir hastanelerimizin faydasını deprem sürecinde bir kez daha gördük. 22’si halen aktif olan 34 sahra hastanesi kurduk. Kocaeli’nde yeni şehir hastanemizi açıyoruz. İnşallah 28’inde burası kadar büyük olmasa da vatandaşlarımızın hizmetine girecek.

Kimi çevrelerin mesnetsiz saldırılarına rağmen bu devasa sağlık yatırımlarını ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. İnşa çalışmalarımıza iftira atanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Kimi insan iş yapar kimisi ise dedikodu yapar, laf yapar. Bizim boşa geçirecek vaktimiz yok. Salgında nasıl rekor sürelerde hastanelerimizi devreye aldıysak şimdi de söz verdiğimiz tüm projeleri tam zamanında bitirip hizmete açacağız. Salgında depremde afette milletimizin imdadına koşan sağlık çalışanlarımızı asla ihmal edemeyiz.

Yeni katılımlarla sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz. Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir