Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iftar programında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı 14.Geleneksel AK Parti Büyükelçiler İftar Programı önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şu an etrafında bir araya geldiğimiz iftar sofrası her şeyden öte bir muhabbet sofrasıdır. Irkçılık, ayrımcılık gibi şeylerin bir veba gibi yayıldığı bu zamanlarda böyle masaların değeri daha iyi anlaşılıyor.

Depremin ilk gününden itibaren devlet, millet el ele kararlılıkla bir mücadele yürütüyoruz. Uluslararası yardım çağrımıza 90 ülke bifiil destek verdi. Bu yardımların yanı sıra telefonla aramak, mesaj vermek, hatta bizzat yanımıza gelmek suretiyle acımızı paylaşan tüm dost ve kardeş ülkere teşekkür ediyorum.

Ülkemizin ekonomik şartlarından bağımsız bir şekilde bu zamana kadar hep mazlumların yanında olduk. Bunların karşılığınıda depremle mücadele konusunda birebir görme fırsatımız oldu. Kimisi uçaklar dolusu yardım gönderdi, kimisi kıt imkanlara rağmen elinde, avucundaki olanları gönderdi ama bir dönem elinden tuttuğumuz, yaralarını sarmaya yardım ettiğimiz hiçbir dostumuz bizi yarıyolda bırakmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir