Ramazan ayında yapılan 10 hata!

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, Ramazan’ı sağlıklı geçirmek için kaçınılması gereken 10 hatayı anlattı:

BUNLARA DİKKAT

-Boş mideyi bir anda aşırı doldurmak reflü, hazımsızlık ve mide rahatsızlıkları gibi sorunlara neden olabiliyor.

-Çok sıcak tüketilen yiyecekler yemek borusunun yanı sıra ağız içinde tahriş oluşturup ağız yaralarını tetikleyebiliyor.

-Sahurla iftar arasında her bir kilonuz için 30 ml su içmeye özen gösterin.

-İftar sofrasında ve sahurda hızlı yemek yemek, reflüyü tetiklediği gibi midede şişkinlik ve hazımsızlık hissine yol açıyor.

-Eğer iftar sonrası hazımsızlık ve reflü sorunu yaşamak istemiyorsanız iftarı 2’ye bölün. Orucu su ile açıp, ardından kuru kayısı veya hurma ile devam edebilirsiniz. Çorbadan 15-20 dakikasonra ana yemeğe geçebilirsiniz.

-Sahura kalkmazsanız gün içerisinde yorgun ve halsiz hissedebilir, kan şekerinizde düşüş ve konsantrasyon problemi yaşayabilirsiniz.

-İftardan hemen sonra tatlı tüketmek hazımsızlık, mide yanması, reflü ve kilo problemi olarak geri dönüyor. Şerbetli tatlılar yerinesütlü tatlıları, şekersiz kompostoyu veya meyve tatlılarını tercih edebilirsiniz.

-Çok baharatlı ve tuzlu yiyecekler ayrıca susama hissini de artırarak gün içerisinde zor anlar yaşatabiliyor.

-İftarda fast-food, kızartma, baharatlı gıdalar, aşırı karbonhidrat içeren yiyecekler tüketmek reflüyü tetiklerken, mide yanması ve hazımsızlığa yol açabiliyor. Ayrıca kilo alımına da davetiye çıkarıyor.

-İftardan hemen sonra uzanmamalı ve uyumadan 2-3 saat önce yemek yemeyi bitirmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir