Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İskenderun’da açıklamalar

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Sevgili Hatay’lılar, İskenderun’un saygıdeğer güzel insanları değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Başı rahmet, ortası mafiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan’ı şerifin ikinci günündeyiz. Ramazan’ı şerifinizi tebrik ediyorum.

KELİMELER KİFAYET ETMİYOR

Ülke ve millet olarak 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki insanımız ile yaşadığımız ağır yıkımın acısı yüreklerimizdedir. Depremde yitirdiğimiz insanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Kaybımız öylesine büyük, acımız öylesine derin ki anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor. İnsanlarımızı yeniden hayata tutunmalarını, umutlarını yeşertmelerini geleceklere güvenle bakmalarını sağlayabiliriz. Attığımız her adımı bu gaye ile planlıyor ve yürütüyoruz.

36 BİN KONTEYNERİN KURULUMU SÜRMEKTEDİR

Yaklaşık 1.5 ay içerisinde arama kurtarma faaliyetlerinin bittiği enkaz kaldırma faaliyetlerinin hızla sürdüğü, kalıcı konutların inşasına başlandığı döneme girdik. Geçici barınma için 125 bini AFAD tarafından olmak üzere 156 bin çadır dağıtılmış veya kurulmuştur. AFAD tarafından 22 bin ve bağış olarak 14 bin olmak üzere toplam 36 bin konteynerin altyapısı, kurulumu sürmektedir.

BİRİLERİ ACELE ETTİĞİMİZİ SÖYLÜYOR

309 bin aileye 10 bin liralık ödemeler yapılmış, 101 bin aileye de 15 bin liralık taşınma paralarının ödenmesine başlanmıştır. Kalıcı konutlarla ilgili hazırlıkları da inşaat safhasına getirdik. Birileri bize kalıcı konutların yapımı, kadim şehirlerimizin ihyası konusunda acele ettiğimiz söylüyor. Bu şehirlerde yaşayan milyonlarca insanımızın kimsenin keyfini bekleyecek. Kimsenin hesaplarını bekleyecek sabrı da dermanı da yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir