11 ilde 17 bin 902 konutun temeli atılıyor! Bakan Kurum: Söz verdiğimiz gibi teslim edeceğiz

Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde:

“Ramazan’ın ilk gününü hep birlikte burada Kahramanmaraş’ta idrak ediyoruz. Mücadelemizin şehri, Kahramanmaraş’ımızdayız, inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeniden yükselecek Anadolu’muz için hep birlikte tek yürek olmak için bir aradayız.

Kardeşlerimizin, çocuklarımızın geleceğe güvenle, huzurla yürüyecekleri, dirençli Kahramanmaraş için asrın felaketinden 46 gün sonra sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birazdan yeni konutlarımızın temellerini atacağız.

Her zaman milletimizle beraber yol yürütüdünüz. Bu kutlu yolda bizler de sizlerin göstermiş olduğu yolda bir rehberle birlikte yol yürüdük. Bizler de sizlerin liderliğinde her zaman devlet, millet içindir anlayışı ile hep milletimizin yanında olduk. Hiçbir felakette milletimizi açta açıkta bırakmadık.

İzmir’de, Elazığ’da deprem oldu bizler oradayken, Kastamonu’da, Bartın’da sellerimiz oldu biz yine milletimizin yanındaydık. Antalya ve Muğla’da yangınlar oldu biz yine milletimizin, afetzede kardeşlerimizin yanında soluk aldık.

Devletimiz burada olduğu gibi bütün imkanlarıyla afetzede kardeşlerimizin yanında oldu. Her türlü yardım, arama kurtarmadan insani yardıma, geçici barınma sürecine kadar her işimizi devletimiz seferberlik ruhu ile çalışmalarını sürdürdü.

Cumhurbaşkanım dediniz ki 1 yılda sizi güvenli konutlarımıza kavuşturacağız dediniz. Biz de gece demeden, gündüz demeden tüm ekibimizle birlikte durmaksızın, canla başla çalıştık, güvenli konutlarımızı afetzede kardeşlerimize teslim ettik.

20 yıllık liderliğinizde 1 milyton 180 bin konutumuzu TOKİ’mizle inşa edip 3.3 milyon konutumuzu vatandaşlarımıza teslim ettiyse aynı anlayışla 11 ilimizde çalışmalarımızı yapacağız. Yükselen Anadolu için tarihten aldığımız ilham ile 11 ilimizi kendi kimliği ile, tarihi dokusuyla, sanayisiyle, kültürüyle yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Valimizle, belediye başkanlarımızla, iş dünyamızla, vatandaşımızla birlikte inşallah bilim insanlarımızın ışığında onların görüşleri, fikirleri doğrultusunda Kahramanmaraş’ımızı inşa edeceğiz.

Tıpki önceki afetlerde olduğu gibi 1 yıl içerisinde camiileriyle, parklarıyla, konutlarımızı söz verdiğimiz gibi afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Afetin acılarını hep birlikte saracağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir