Turistlerin ‘gizemli  kahramanı’

Şirketin Genel Müdürü Bilge Bora ile asistans sektörünü, anlatırken “Marm’ı yabancı iş ortaklarımıza anlatırken, “Türkiye’deki uzayan kolunuz” demeyi tercih ediyoruz. Bir kazadan sonra kazazedenin yanına kendi markamızla değil de bağlı olduğu sigorta şirketi adına gittiğimiz için de adımız “gizemli kahraman”a çıktı.” diyor.

İzmir’de 1986’da Dr. Mustafa Şevki Ataç tarafından kurulan Marm’dan önce Türkiye’de medical asistans hizmeti veren başka bir şirket yoktu. Önce ‘medical asistans’ olarak kurulan şirkete daha sonra yol yardım ve seyahat organizasyon işleri de ekleniyor.

“Ülkemizde bulunan bir yabancının başı her sıkıştığında yanında olmayı başarabiliyoruz. Avrupa Otomobil Kulüpleri Birliği’nin de Türkiye temsilcisiyiz. Ayrıca Türkiye’deki çok sayıda dünyaca ünlü otomobil markalarına, filo bulunduran büyük şirketlere, araç kiralama şirketlerine yol yardım hizmeti veriyoruz.” diyen Bilgi Bora sözlerine şöyle devam ediyor, “Gerektiğinde TIR bile çekecek kadar uzmanlaştık. Alanımızda Türkiye’de ilk üçteyiz. Ortadoğu, Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde ve Singapur’da şirketimizin temsilciliklerini açtık.

Uluslararası Seyahat ve Sağlık Sigortası Dergisi tarafından dünyada yılın asistans firması ödülüne layık görüldük.”

Ekipler deprem bölgesinde

İnsanların en zor zamanlarında sektörün yapısı gereği kendi markalarını her yerde kullanamadıklarını belirten Bora, pandemide önceliklerinin çalışan güvenliği olduğunu ve hızla evden çalışabilir hale geldiklerini ve iki yıla yakın bir süre ekip olarak evlerden hizmet vermeye devam ettiklerini söylüyor.

6 Şubat’ta meydana gelen iki yıkıcı depremden sonra ilk iki günü planlama yaparak geçirdiklerini ve bu sayede deprem bölgesine ilk ulaşanlardan olduklarını belirten Bora, “Bölgede üç ayrı ilde faaliyet gösterdik. Önce sağlık hizmeti sonra kapanan yolların açılması için çekicilerimizle devreye girdik.

Yaralar tümüyle sarılıncaya kadar bölgede olmaya devam edeceğiz.” diye konuşuyor.

Asistans sektörünün geleceği

Marm Genel Müdürü Bilge Bora asistans sektörünün geleceği konusunda ise şunları söylüyor; Her sektör gibi bu sektörün de odağında teknoloji var. Dijitalleşme ve yapay zekâ kullanımı sektörü farklılaştıracak. İnsan dokunuşu en önemli unsur olmaya devam edecek. Bu arada otomobil dünyası elektrikli araç, medikal dünya da uzaktan sağlık hizmetleri ve giyilebilir teknolojiler eksenine doğru hızla yol alıyor. Biz de tüm gücümüzle bu dönüşüme hazırlanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir