Yıkım kararı alınan okulda veli isyanı

Yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü 20 derslikli Kartal Medine Tayfur Sökmen İlkokulu da geçtiğimiz yıl depreme dayanıksız olduğu için eğitime ara veren kurumlardandı.

Nisanda açılacak

46 yıllık okulda 14 milyon TL bedelle güçlendirme çalışmaları yapıldı. Nisan ayında tekrar eğitime başlayacak olan okuldaki öğrencilerin velileri ise binanın güçlendirilmesine rağmen depreme dayanıksız olduğunu belirtiyor.

Olası bir sarsıntıda çocuklarının göçük altında kalmasından endişe ettiklerini söyleyen velilerden Neriman Yıldırım, “Okul yeniden yapılmalıydı. Çünkü depreme dayanıksız olduğu iki kez devlet tarafından onaylandı. Kayıtlarda yığma bina olarak geçen 46 yaşındaki okul neden yeniden yapılmaz? Bu maliyete yeni okul yapılabilir ve çocuklarımız güvenle okuyabilirdi. Spor salonu, çok amaçlı salonu bulunmuyor hatta kantini bile yok. Çocuklarımızı bu dayanıksız binalara göndermeyeceğiz” dedi.

Veliler, Kartal Kaymakamlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne çok sayıda dilekçe verdiklerini belirtirken, yıkılıp yeniden yapılana kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir