Büyük Zafer’e sade kutlama

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara – Çanakkale programı, 2023 seçim takviminin ilanından sonra Erdoğan’ın sahaya indiği ilk ziyaret olacak ancak yaşanan deprem afetinin ardından Erdoğan’ın programında bu yıl törenden sonra gençlerle buluşma, valilik ve dernek ziyaretleri gibi bazı etkinliklerin yer alması beklenmiyor. Erdoğan’ın yalnızca Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek törende bir konuşma yapması planlanıyor. 

Ruhumuzda var Büyük Zafer’in 108. yılı için “Ruhumuzda var” teması belirlendi. Çanakkale Alan Başkanlığı’nın hazırladığı afişlerde “Çanakkale”, “Merhamet”, “Sevmek”, “Vatanseverlik” ve “Fedakârlık” temaları “Ruhumuzda var” sloganıyla birleştirildi. Atatürk ise “Cesaret” ve “Kahramanlık” temalarıyla görselleştirildi.

‘Omuz omuza’

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan 18 Mart törenlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıkmaya başladığı bu en özel şehir, aynı zamanda bir milletin inandığında yedi düvele karşı nasıl mücadele edebildiğinin de en büyük ispatıdır. Yaşadığımız deprem felâketinin acısını yüreğimizde hiddeserken, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’mizin 108. yıldönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak istiyoruz. Çanakkale ruhu, dün olduğu gibi bugün de milletçe gönül gönüle, omuz omuza gösterdiğimiz duruşun en güzel timsali olmaya devam edecektir” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir