‘Karşımızda yepyeni altılı masa var’

 

ÖNDER YILMAZ/ANKARA- Buna göre, erkek adaylardan 30 bin TL, kadınlardan ve gençlerden 15 bin TL alınacak. Engellilerden ise adaylık için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Toplantıda aday adaylığı başvuru takvimi de belirlenirken, 15 Mart – 22 Mart tarihleri arasında milletvekili aday adaylarının başvurularının alınması kararlaştırıldı.

AK Parti ile MHP’nin belli illerde güç birliği yaparak tek liste ile seçim girmeleri ihtimaline karşılık, CHP ve İYİ Parti’de “ortak sinerji” için çalışma yürütüyor. İki parti kurmayları, CHP’nin ve İYİ Parti’nin milletvekili çıkaramadığı illerde karşılıklı birbirlerini destekleyeceği veya ortak liste çıkaracağı yerler üzerinde çalışıyor. İYİ Parti metropollerde milletvekili adaylığı için üye tabanlı yoklama yapacak.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hem belediye hem de Cumhurbaşkanlığı görevlerini birlikte yürütemeyeceğine ilişkin açıklamalara yönelik soruya, “Bunlar çözülemeyecek noktalar değil. Önemli olan irademizdir. Sayın Genel Başkanımızın önerisi ve Millet İttifakı’nın ortak mutabakatı ile varılmış bir karar var” dedi.

HÜDA PAR konusuyla ilgili Kürşad Zorlu “Bizim İYİ parti olarak en başından bu yana ilkelerimiz ve tavrımız ortadadır. Milletimiz için bu kararlılığımız devam edecektir. Sorunuza gelince tabi o ilgili siyasi partinin vaatleri bilinmektedir. ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ kaldırılsın diyen bir partinin Cumhur İttifakı’yla birlikte hareket etmesi en başta bu ittifakın üyelerinin milletimize cevaplandıracağı bir sorudur” açıklamasını yaptı.

Zorlu’dan tepki

Zorlu, HÜDA PAR, Yeniden Refah gibi partilerle ittifak arayışını sürdüren Cumhur İttifakı için şunları söyledi: “Cumhur İttifakı’ndan bize gelen, ‘çok seslilik var, ülkeyi nasıl yönetecekler’ gibi koalisyonları çağrıştıran iddialar söz konusuydu. Kaldı ki bu çoğulculuğun, çeşitliliğin güç birliğinin, ülkemize iyi geleceğine biz inanıyoruz. Şimdi altılı masa olarak beyan edilen ortak irade ile adımız Millet İttifakı’na döndü. Şu an altılı masa Cumhur İttifakı olmuştur. Çünkü onların diğer partilerli ilgili sayısını toplandığınızda artık yepyeni bir altılı masa var.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir