Lionel Messi kararını verdi! Şampiyonlar Ligi’ne veda sonrası anlaşma sağlandı

Bayern Münih karşısında Devler Ligi arenasına veda eden Paris Saint Germain’de sürpriz bir gelişme yaşandı. Fransız devinin yıldızı Lionel Messi’nin geleceği hakkında kararını verdiği öne sürüldü.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Paris Saint Germain’de Arjantinli yıldızın, görüşmelerde anlaşma sağladığı kaydedildi. İşte ayrıntılar…

“AYRILMASI GEREKİYOR”

Paris Saint Germain’in eski futbolcularından Jérôme Rothen, Fransız devinin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi hakkında konuştu. 44 yaşındaki eski futbolcu açıklamasında Paris Saint Germain’in elenmesinin sebebinin Messi’den kaynaklandığını belirtti. Jérôme Rothen, Lionel Messi’nin Paris Saint Germain’den ayrılması gerektiğini vurguladı. Eski futbolcu açıklamasında, “Messi’nin ayrılması gerekiyor. Kendini kulübe adamıyor çünkü. Büyük maçlarda nerede Messi? Yok. Ancak Dünya Kupası’nda ne kadar özverili olduğunu gördük. Anlıyorum. Milli Takım çok başka ama sana maaş ödeyen PSG’e saygı duymalısın” ifadelerini kullandı.

“HANGİ BÜYÜK MAÇTA VARDI”

Lionel Messi’nin futbolunu eleştiren Jérôme Rothen, “Messi, Paris Saint Germain’e adapte oldu diyorlar. Neye adapte oldu? Angers, Clermont gibi takımlara karşı gol atarak mı? Hangi büyük maçta vardı? Messi’nin PSG’nin Şampiyonlar Ligi’ni kazanmasına yardımcı olacağını düşünenler çok büyük hata yaptı” dedi.

İNANILMAZ PERFORMANS

Arjantinli futbolcu bu sezon Paris Saint Germain’de 30 resmi maçta forma şansı buldu. Yıldız oyuncu bu karşılaşmalarda rakip fileleri 18 kez havalandırma başarısı gösterdi. Lionel Messi aynı zamanda takım arkadaşlarına 16 gol pası verdi.

XAVI HERNANDEZ AÇIK KAPI BIRAKTI

Paris Saint Germain’le sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Lionel Messi için bir açıklama da Barcelona cephesinden geldi. İspanyol devinde, Arjantinli futbolcu ile uzun yıllar birlikte forma giyen Xavi Hernandez, Lionel Messi’ye açık kapı bırakmıştı.

Xavi Hernandez açıklamasında, “Burası onun evi ve Barça’nın kapıları ona her zaman açık. Lionel Messi bunu biliyor. Sürekli iletişim halindeyiz. Gelecekte ne yapacağı tamamen ona bağlı. Burası onun evi ve bunda şüphe yok. Tarihin en iyi futbolcusuna burada her zaman yer var” ifadelerini kullanmıştı.

PSG İLE PRENSİPTE ANLAŞTI

İspanyol gazeteci Guillem Balague’nin haberine göre; Lionel Messi’nin menajerliğini yapan Jorge Messi ile Paris Saint Germain’in futbol danışmanı Luis Campos arasındaki görüşmelerde son aşamaya gelindi. Yıldız futbolcunun geleceği konusunda taraflar arasında prensip anlaşmasına varıldığı vurgulandı.

Lionel Messi’nin futbol hayatına Avrupa’da devam etmek istediği belirtildi ve kararında bunun etkili olduğu kaydedildi. Paris Saint Germain’in gelecek sezon kısıtlı bir bütçeye sahip olacağı belirtildi.

Paris Saint Germain’in de Lionel Messi’yi kadrosunda tutmak istediği aktarıldı. Lionel Messi’nin Paris Saint Germain’de kariyerine devam etmekten memnun olacağı belirtildi.

CAMPOS İDDİALARI DOĞRULAMIŞTI

Paris Saint Germain’in futbol danışmanı Luis Campos geçtiğimiz günlerde Lionel Messi konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Telefoot’a konuşan Luis Campos, “Şu anda Lionel Messi ile sözleşmesini uzatmak için görüşüyoruz. Onu bu projede tutmak istiyorum, bunu saklayamam. Şu anda bu hedefte konuşuyoruz ve onu yanımızda tutmaya devam edeceğiz” demişti.

MESSI’DEN DÜNYA KUPASI İTİRAFI

Paris Saint Germain forması giyen Lionel Messi, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunmuştu. Katar’daki Dünya Kupası’nda mutlu sona ulaşmasına değinen Messi, “Dünya Kupası finali etkileyiciydi. Hayatım boyunca hep bunun hayalini kurmuştum. İnsanlarım kutlama şekli inanılmazdı” ifadelerini kullanmıştı.

PSG’ye transferinin ardından adaptasyon konusunda zorluk çektiğini itiraf eden 35 yaşındaki futbolcu, “Paris’e uyum sağlamak benim için zordu ama bu sezona büyük bir coşku ve istekle başladım” diye konuşmuştu.

Lionel Messi’nin seçenekleri arasında; eski kulübü Barcelona, David Beckham’ın sahibi olduğu MLS ekibi Inter Miami ve çocukluk kulübü Newell’s Old Boys’un bulunduğu belirtilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir