YKS 17-18 Haziran’da yapılacak

OZAN ÖMER KADÜKER – YKS için başvurular dün saat 12.00 itibariyle alınmaya başlandı. Adaylar 23 Mart’a kadar ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan sınav için başvurularını yapabilecekler.

Depremzedeler ücretsiz

2023 YKS Kılavuzu’na göre sınava başvurular için adaylardan istenen ücret, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da her bir oturum için 115 TL olarak belirlendi. Afet bölgesi olarak ilan edilen 11 ilde ikamet eden, buralardan deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden tüm adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak. ÖSYM ayrıca Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS’nin yapılmayacağını duyurdu. Bu illerdeki adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecekler.

ÖSYM sitesinde yaptığı duyuruda, 2 Nisan’da yapılması planlanan 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) başvuran adayların da MSÜ’ye başvuru işlemlerine alınabilmeleri için 2023-YKS’ye başvuru yapmalarının zorunlu olduğunu açıkladı.

Erdoğan başarı diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda üniversite sınavına girecek adaylara seslenerek, “Sevgili genç kardeşlerim, bugün başvuru süreci başlayan YKS’de her birinize şimdiden başarılar diliyor; hedeflerinize, hayallerinize en güzel şekilde ulaşmanızı gönülden temenni ediyorum” dedi.

34 yaş üstü kadınlar için özel kontenjan

Bu yıl ilk defa 34 yaş üstü kadınlara özel kontenjan ayrıldı. Bu kapsamda, başarı sıralaması şartı aranan Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk ve Öğretmenlik programları dışındaki programlar için kontenjan açıldı. Kontenjanlardan daha önce herhangi bir lisans programından mezun olanlar yararlanamayacak. Daha önce bir ön lisans programından mezun olanlar ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir