Kılıçdaroğlu, CHP grubuna veda etti: Umutluyum be dostlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilişinin ilk gününde partisinin TBMM grubunu son kez topladı. “Grup kürsümüze veda etmek için buradayım” diyen CHP lideri, duygusal konuşmasında helallik istedi, “Hadi bismillah” diyerek kürsüden ayrıldı.

Partililer Kılıçdaroğlu’nu, “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu”, “İktidar” sloganları ile karşıladı. Zaman zaman duygulanan CHP liderinin gözleri doldu. Grup toplantısını önceki dönem genel başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın da izledi. D MUSTAFA İSTEMİ Milliyet

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

YENİ BİR BAŞLANGIÇ: Yeni bir başlangıç için, beraber ve birlikte var olduğumuz bütün sıkıntıları aşalım istiyorum ve biz bunları yaptığımız zaman, o güzel, o görkemli, o şahane Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

VEDA İÇİN BURADAYIM: Grup kürsümüze, yani bu kürsüye veda etmek için buradayım. Ne yalan söyleyeyim, bu satırları kaleme almak benim için de hiç kolay olmadı. Bu salon, bu kürsü aslında benim evim, sizler de benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz!

BAY KEMAL’İN YOL ARKADAŞLARI: Biliyorum sarayın yol arkadaşı olmak kolaydır. Orada para vardır, pul vardır, şan vardır, şöhret vardır, güç vardır, kibir vardır, nefse teslim olmak vardır, haram vardır, günah vardır; zulüm kokar o sarayın dar koridorları. Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak ise hiç kolay değil, zordur. Bay Kemal’in yol arkadaşı ıstıraplıdır. Uzun, uzun ve ince bir yoldur, tehlikelerle doludur, başınıza her an her şey gelebilir. Parası pulu da yoktur Bay Kemal’in, sarayı da yoktur.

YÜREĞİME YAZDIM: Bay Kemal ile beraber yürümeye karar verdiniz, bu yolu seçtiniz. Sizin bu tercihinizi unutmayın yüreğime yazdım, bunu hafızanızın bir yerinde tutun… Bay Kemal ile yürümek akıldan öte bir yürek işidir, o büyük yürek de siz de var. Bu nedenle hepinizi yürekten kutluyorum. Bay Kemal’in şansı da işte budur, sizin o kocaman yüreğiniz… Ne diyebilirim, Allah hepinizden razı olsun, hakkınızı helal edin!.. Bu kürsüde insanlarımızın onuru ve demokrasimizin kaderi adına son kez konuşuyorum dostlarım. Umutluyum be dostlar, gerçekten umutluyum! Çünkü her gün Türkiye’de herkesin yenilenmiş gibi uyanacağı bir günü, bir dünyayı hayal ediyorum, yelkenlerimizi hareket ettirecek rüzgarları düşünüyorum, bize doğru uçan o özgür kuşları düşlüyorum.

‘Bu deliliği hep birlikte yapacağız’

MERAL HANIM MERTTİR: Bu deliliği hep birlikte yapacağız dostlarım. Meral Hanım merttir, ana kucağını da çok iyi bilir, yeri geldiğinde masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilir. Hani gerekirse yumruğunu masaya vurur diyorum ya, bir de arada bir Ülkücü damarı tutar, bunu da gayet iyi biliyorum.

TEMEL BEY BİLGEDİR: Temel Bey bilgedir, cesurdur. O hepimizin iyi tanıması gereken önemli bir siyasal aktördür.

AHMET BEY ENTELEKTÜELDİR: Ahmet Bey’in gerçekten de güçlü bir entelektüel birikimi var. O, bu süreci toparlayanların başında gelir. Günlerdir uyumuyor.

BABACAN İLE TER DÖKECEĞİZ: Deva Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan. Bu genç liderle Türkiye’nin perişanlığına son vereceğiz. Onunla da bu ülke için alın terini beraber dökeceğiz.

GÜLTEKİN BEY DEMİREL’İN GENÇLİĞİ: Gültekin Bey ile de bu deliliğe son vereceğiz. Menderes ve Demirel’in gençliği vardır oda; yürür karanlığın üstüne.

EVLADIM İMAMOĞLU, DOSTUM YAVAŞ: İki kişi daha var ve o iki kişiyi siz de gayet yakından tanıyorsunuz. Evladım Ekrem İmamoğlu; o da yanımda olacak. Yıllardır omuz omuza verdiğimiz, birbirimizi kollayıp koruduğumuz, en zor zamanlarda birbirimizden güç aldığımız dostum Mansur Yavaş, o da buradadır.

‘Tartışma olmayan yerde hayat olmaz’

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerle sohbet edip soruları yanıtlayan CHP lideri, özetle şunları söyledi:

SORUNLARA TALİBİM: (Yabancı medyada kendisi için kullanılan “sakin güç”, “Türkiye’nin Gandisi” ifadeleri) Türkiye’nin çok sorunları var. Bu göreve talip olmak aynı zamanda bütün bu sorunlara talip olmak demektir. İyi bir çabayla sorunların tümü çözülebilir. Toplum çok ayrıştı. Toplumu bu atmosferden çıkarmak gerekiyor.

TARTIŞMALAR DOĞAL: (Bu birkaç günde neler oldu, sakinliğinizi nasıl korudunuz?) Hem sakin güç diyorsunuz hem nasıl korudunuz diyorsunuz. Elbette ki tartışmalar doğaldır. Tartışma olmayan bir yerde hayat olmaz zaten. Tartışmalar olacak. Bütün mesele bu tartışmadan sonra tekrar tokalaşmasını bilmektir. Sorunu çözüyorsanız bir sorun kalmıyor.

İLK DURAK DEPREM BÖLGESİ: Deprem bölgesine dördünce kez, tekrar gideceğim. Çünkü her aşamada sorunun türü değişiyor. Hala koşullar çok iyi değil. Çadırdan tutun, müdahaleye kadar pek çok alanda sorun var.

BEŞ KURUŞ İSTENMEMELİ: Evleri yıkılan hiç kimseden beş kuruş istemeye hiç kimsenin hakkı yok. Çünkü binanın yapımına izin veren, denetleyen, kat iznini veren, suyu, elektriği, doğalgazı bağlayan kamu. Depreme dayanıklı olduğuna dair raporu veren kamu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir