Tijana Boskovic böyle istedi

Misli.com Sultanlar Ligi’nin 18. haftasında Vakıfbank’la karşılaşan Eczacıbaşı Dynavit deplasmandan 3-0 galip ayrıldı. Konuk ekip mücadelenin setlerini 25-21, 28-26 ve 25-21’lik skorlarla üstün tamamladı. Sarı-siyahlılar üçüncü mağlubiyetini yaşadı.

Maçın ilk setinde oyun üstünlüğünü setin başından beri rakibine kabul ettiren Eczacıbaşı Dynavit’te libero Simge Aköz, etkili hücumlarını set boyunca sürdürdü. Simge etkili servis karşılaması ve kritik yerlerde yaptığı defanslarla da ön plana çıktı. Turuncu beyazlılar seti 25-21 kazandı: 0-1.

Karşılaşmanın ikinci seti daha büyük bir çekişmeye sahne oldu. Turuncu beyazlılar, tecrübeli pasörü Maja Ognjenovic’in akıl dolu pas dağılımıyla öne çıktığı ve sürekli karşılıklı alınan sayılarla ilerleyen seti 28-26 ile hanesine yazdıran taraf oldu: 0-2.

Eczacıbaşı Dynavit, son sette de oyunun üstünlüğünü bırakmadı. Bu seti de 25-21 ile kazanan Eczacı, maçı ise 3-0 kazandı. Eczacıbaşı ile sözleşmesini geçtiğimiz günlerde yenileyen takımın kaptanı Tijana Boskovic, aldığı 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. 11 sayıyla Irina Voronkova ve 8 sayıyla Yasemin Güveli galibiyette önemli rol oynadı.

Oyuncaklarla sahaya çıktılar

Karşılaşma öncesinde depremzedeleri anmak için ısınmaya “Yaralarımızı birlikte saracağız” yazılı tişörtlerle çıkan turuncu beyazlılar, sahaya da depremzede çocuklara gönderebilmek için oyuncaklarla çıktı. Eczacıbaşı Dynavit, hafta içinde Vakıfbank’ın oyuncak çağrısına “İlk oyuncaklar bizden olsun” demişti. Oyuncular maçın başında da ‘Geçmiş Olsun Türkiye’ yazılı pankartla ve oyuncaklarla sahada oldular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir