CHP’de sıcak saatler! Parti genel merkezinde bir toplantı daha

Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki 5’li toplantının ardından durum değerlendirmesi yapmak için parti genel merkezinde yeniden toplandı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık ediyor.

FOTOĞRAFLI YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha erken saatlerde CHP’li büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun yanında verilen bu fotoğraf Akşener’e cevap olarak yorumlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin açıklama yapmasının ardından, CHP’nin 10 büyükşehir belediye başkanı bugün partilerinin genel merkez binasına geldi. Bunun üzerine, CHP’li belediye başkanları olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşmeye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı.

ZİYARET SONRASI CHP’DEN AÇIKLAMA

Belediye başkanlarının ziyaretinin ardından CHP’den ilk açıklama geldi. Açıklamada, ‘Kılıçdaroğlu ile görüşmeye Hatay dışındaki 10 büyükşehir belediye başkanı katıldı Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ile bir araya geldiği görüşmede, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanların bilgilendirmesi sonrası Kılıçdaroğlu özel olarak, Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını iletti. ‘ ifadeleri kullanıldı.

TORUN: DESTEKLERİNİ İFADE ETTİLER

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, açıklamada bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın deprem nedeniyle toplantıya katılmadığını belirten Torun, şöyle konuştu:

“Büyükşehir belediye başkanlarımız desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Genel başkanımızın her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir