‘İki ay içinde 244 bin konutun temeli atılacak’

Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da incelemelerde bulundu, STK temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Karaismailoğlu, hayatı normal akışına çevirmek için aşamalar katedildiğini belirterek “Şehrimizde alt yapı açısından elektirik, su, doğal gazı temin ettik. Şu anda işlerimizin en önemli en başında merkezdeki enkazların kaldırılması var” dedi.

Kurum ise bir yandan geçici barınma alanlarını inşa ederken, diğer yandan hasar tespitlerinin 7 bin personelle 11 ilde devam ettiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Depremden etkilenen illerimizde 4 milyon 953 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 622 bin binada inceleme yaptık. İçinde 604 bin 856 bağımsız bölüm olan 212 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. İnşallah en kısa sürede tüm hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız.”

Kurum, kalıcı konutlar için de yoğun çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “Cumhuriyet tarihimizin en büyük konut seferberliğini, en büyük afet dönüşüm sürecini tarihte görülmemiş bir hızla 11 ilimizde aynı anda başlattık. Bölgenin zemin etütlerine başladık, inşallah mart ayında ilk kazmayı vuracağız. Yine hasar tespitlerimize göre konut sayılarımızı artıracağız… İnşallah önümüzdeki 2 ay içinde 11 ilimizin tamamında toplamda 244 bin 343 konutumuzun temellerini atacak, inşa süreçlerini başlatmış olacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir