Adıyaman’da 14 yakınını kaybeden 70 yaşındaki adam Antalya’da yardıma koştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. 

Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından ekipler ve gönüllüler afet bölgesi ilan edilen 11 ile yardıma koştu.

Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyalarının ardından bölgelere binlerce yardım yağdı. 

Çadır ve konteyner kentlerle vatandaşlara geçici yaşam alanları kuruldu. 

El birliğiyle koliler paketleniyor

Kepez’de de başlatılan yardım kampanyasında Turgut Özal Spor Salonu yardımların toplanma merkezi olurken, ayrıştırılan ürünler kolilendikten sonra tırlarla deprem bölgesine gönderildi.

Tekvando branşında lisanslı şekilde spor yapan ev hanımları, ev işlerinden arta kalan zamanlarda gıda yardımlarının paketlenmesini sağlıyor.

Kadınların hazırladığı ürünler, kolilendikten sonra Antalya’da bulunan depremzedelere ulaştırılıyor.

14 akrabasını kaybetti

Ev hanımlarına, depreme Adıyaman’da yakalanan ve 14 akrabasını kaybeden 70 yaşındaki emekli Aziz Karakuş’ta yardım ediyor.

5 çocuk babası Karakuş’un 3 katlı evi depremde büyük zarar görürken, ailesi güçlükle kendilerini dışarı attı.

Ev kiralayarak yeni bir hayat kuruldu

Depremin ardından Karakuş, çocuklarıyla birlikte Antalya’nın Kepez ilçesinde bir daire kiralayarak yaşamaya başladı.

Depremzedelere yardım ediyor

Boş durmayı sevmeyen Karakuş, gününün büyük bir bölümünü yardım merkezinde depremzedeler için yapılan çalışmalarda geçiriyor.

“Çalışan arkadaşlarımız hepsi lisanslı ve annelerden oluşuyor”

Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Hakan Çatal, büyük bir afetle mücadele içinde olduklarını belirterek şu şekilde konuştu: 

Bizler hem Kepez Belediyesi hem de Kepez Belediye Spor Kulübü olarak, deprem bölgesine yardım için çalışmalarına başladık. Afet bölgesine tırlarla yardımlarımız ulaştı.

Bunun yanında şehrimize gelen afetzedelere yardım içinde harekete geçtik. Kulüp çalışanları, sporcularımız hep birlikte bir alarm verdik. Bütün amacımız gelen yardımların biran önce ihtiyaç sahiplerine oluşturulması oldu.

Spor salonumuz yardım merkezine dönüştü. Şu anda çalışan arkadaşlarımız hepsi lisanslı ve annelerden oluşuyor. O anneler gıda paketlemesinde gönüllü olarak çalışıyorlar.

“Çok sayıda bina yıkılmış, komşularım altında kalmıştı”

Bir dakikadan fazla sallandık sanki. Biz o sallanmayla, ‘artık gittik’ dedik, bina hopluyordu gidip kalkıp oturuyordu. Deprem durduktan sonra dışarı çıktık, etrafıma baktım gelinlerim çocuklarımda ordaydı.

Çok sayıda bina yıkılmış, komşularım altında kalmıştı. Hava soğuk ve yağmurluydu. Böyle bir afeti ilk kez gördüm. Küçük depremler gördüm ama böylesini ilk kez yaşadım.

İkinci depreme dışarı da yakalandım. Evde büyük hasar var ve o gün bugündür içeri girmedik.14 akrabam depremde vefat etti.

“Gücüm yetene kadar yardım ederim”

Depremin 4. gününde Antalya’ya geldiklerini ve kiraladıkları bir evde 12 kişi kaldıklarını ifade eden Karakuş şunları söyledi: 

Masada oturuyoruz, sallanıyor zannediyoruz. Elimizden geldiğince burada yardım etmeye çalışıyoruz. Ben her gün yardım ederim. Gücüm yetene kadar yardım ederim. Burada gönüllülere ihtiyaç var gelip yardım edebilirler.

“Orada tüm çalışmaların içinde yer aldık”

Deprem bölgesindeki çalışmalarının yanında, gıda paketleme işinde de görev alan sporcu Kübra Taşdemir şu ifadeleri kullandı: 

Depremin 4. günü sahadaydık, yaşadıklarımız çok kötüydü. Orada tüm çalışmaların içinde yer aldık. Antalya’ya geldiğimizde de desteklerimize devam ettik. Kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

Tüm arkadaşlarımızla el ele çalışıyoruz. Şu an salona gelen kuru bakliyatları poşetliyoruz. Gönlümüzden ne gelirse hem getiriyoruz hem de buraya gelenleri ayrıştırıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir