‘Ticaret az da olsa başladı’

ADIYAMAN DHA  – Bakan Karaismailoğlu 15 bölgede konteyner alanlarının planlamasını yaptıklarını ve alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bir yaşam alanında ne varsa burada da kurmak için özveriyle çalıştıklarını söyledi. Altınşehir Mahallesi’ne 1825 konteyner kurulacağını, şu anda 300’ünün hazır olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Depremden 23 gün geçti, çok zorlu bir süreç yaşadık. Bugün de bulunduğumuz alan Adıyaman’da K1 konteyner ketimizin misafirleri ile beraberiz. Bu kadar üzüntü ve acının üzerine vatandaşlarımızı çadırlardan konteynerlere almamız bir nevi olsun bu acılı günlerinde nefes aldırmak için olumlu bir gelişme” dedi.

Karaismailoğlu, “Bir taraftan da ilimizdeki ekonomik hareketliliğin önünü açmak için önemli çalışmalar yapacağız. İlimizde hasarsız olan binalarda ticaretimiz az da olsa faaliyete geçmeye başladı” ifadelerini kullandı.

‘Adalet hizmeti aksamıyor’

Bakan Bozdağ ise bölgede adalet hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini söyledi. Bozdağ, şöyle devam etti:
“Şu anda Adıyaman Adliyemiz de hafif hasarlı ama adli hizmetler belli ölçüde burada devam ediyor. Adıyaman özeli ve bölge genelinde şu ana kadar 735 civarında cumhuriyet savcısı, 468 civarında adli tıp uzmanı ve teknikeri ve diğer adli personellerle beraber yaklaşık 5 bin civarında geçici ve gönüllü görevlendirmeler yapıldı. Bölgenin tamamında adalet hizmetleri aksamadan yürümektedir.”

‘Vatandaş rahat olsun’

Bakan Nebati de şunları söyledi: “Bütçenin üzerinde bir yük oluştu, bu yükün karşılanması ve giderilmesi konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. İlk dakikadan itibaren gerek vergisel düzenlemeler, ertelemeler ya da aflar yaptık. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, apartmanların altında olan dükkanlar, varlıklarını yitiren esnaf, iş dünyası ve geçimini bir koşula bağlayan, bir baş hayvanı olup geçimini sağlayan ve kaybı varsa bu kaybın giderilmesi konusunda  net adımlar atıyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir