Depremin merkezi Kahramanmaraş’ta hasarlı binalardan eşyalar tahliye ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 23 gün geçti.

Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen afet, 11 ili enkaza çevirdi.

44 binin üzerinde can kaybının yaşandığı depremin ardından kentlerde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Sahada hummalı çalışmalar yürütülürken, depremzedeler bölgedeki çadır ve konteyner kentlere, kimileri de KYK yurtlarına ve otellere yerleştirildi.

Öte yandan bilirkişi heyeti de yıkılan binalardaki incelemelerde, büyük oranda ihmalkarlıkları tespit etti.

Hasarlı binalara girmeyin uyarısı

Bunun üzerine belediye başkanları, AFAD ve bakanlıklar tarafından, hasarlı binalara girilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

Özellikle depremin merkezinde şiddetli artçılar devam ederken, binalara girilmesinin tehlike oluşturacağı belirtildi.

1 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

Dün öğle saatlerinde depremden etkilenen Malatya’da yine 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Olayda, hasarlı 29 binanın çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 100’den fazla kişi de yaralandı.

Buna rağmen depremin merkezi Kahramanmaraş’ta uyarıları dinlemeyen vatandaşlar eşyalarını tahliye etmeye başladı.

“Ağır hasarlı binalarda eşya tahliyesi yapmayalım”

Ağır hasarlı binalarda gerçekleştirilen eşya tahliyelerinin halen tehlikeli olduğunu dile getiren Yasin Doğançer, “Bu depremde perişan olan binalara girmeyelim. Bugün yine deprem oldu, fabrika çöktü, cenaze çıktı. Lütfen ağır hasarlı binalarda eşya tahliyesi yapmayalım. AFAD’ın yaptığı duyurulara lütfen kulak verelim.” dedi.

” İnsanlarımız bu artçı sarsıntıları hafife almamalı”

Depremlerin devam ettiğini ve bunun yanında eşya tahliyelerinin de aynı şekilde sürdüğünü ifade eden Kenan Onaran da şöyle konuştu:

Şu an Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden nereden baksanız 3 hafta geçti. Artçılar devam ediyor ve bu sarsıntılar şiddetli şekilde hissediliyor. Uzmanlar ve AFAD uyarıyor binalardan eşya tahliye etmeyin diye. Ama maalesef vatandaşlar eşya tahliyesine yöneldi. Ama vatandaşlara da bir şey diyemiyoruz. Çünkü manevi değeri olan eşyalarını tahliye etmek istiyorlar.

İnsanlara eve girmeyin demek yeterli olmuyor ancak profesyonel ekiplerle birlikte bu tahliyeler yapılabilir. İnsanlarımız bu artçı sarsıntıları hafife almamalı ve kesinlikle hasarlı binalara girmemeli. Elzem bir durum var ise bu tahliye işlemlerini yapmaları gerekiyor.

AFAD bir kez daha uyardı

Depremlerin devam ettiği bölgede AFAD, hasarlı binalara girilmemesi konusundaki uyarılarını yineledi.

AFAD’dan yapılan açıklamada öyle denildi:

Malatya’da meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir