AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Rusya’nın yok edilmesini istemiyoruz

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın yıl dönümünde açıklama yaptı.

Borrell, İspanya basınından El Periodico’ya verdiği demeçte, Ukrayna’nın Rusya’da siyasi değişiklik yapmasını desteklemediklerini söyledi.

Leopard tanklarının Ukrayna’ya erken gönderilmesinin önemli olduğunu belirten Borrell, şöyle devam etti:

Rusya mesajı: Yok edilmelerini istemiyoruz

Açıkçası, Rusya’nın yok edilmesini istemiyoruz. Rusya, (silah) üretme kapasitesine sahip ve bizim sahip olduğumuzdan çok daha yüksek stoklara sahip.

Kendilerinin de neye sahip olduklarını bildiklerini dile getiren Borrell, “Mühimmatların yeterli olduğunun farkındayız.” dedi.

“Daha fazla üreteceğiz”

AB Yüksek Temsilcisi, üretim hızının artırılması ve birliğe üye devletlerin sahip olduğu stokların kullanılması çağrısında bulundu:

Daha fazla (mühimmat) üreteceğiz ama üretim devam ederken elimizdekileri (Ukrayna) verin.

Gözden Kaçmasın Dmitriy Medvedev: Polonya sınırlarına gitmeye hazırız Haberin Detayları

“Ukrayna’ya askeri desteğimizi artırmalıyız”

Borrell, geçen haftaki açıklamasında AB liderlerine, Ukrayna’ya tanklar da dahil olmak üzere ağır silahların sevkiyatını hızlandırmaları çağrısı yapmıştı.

Almanya’daki 59. Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada Borrell, “Bir an önce Ukrayna’ya askeri desteğimizi artırmamız ve hızlandırmamız gerekiyor.” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir