Kraliçe Elizabeth tahttaki 70. yılını Platin Jübile’yle kutladı

Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70. yılı için düzenlenen Platin Jübile aktifliğine katıldı. Son devirde sıhhat sıkıntılarıyla kamuoyundan uzak kalan ve aktiflikte sevinçli halleriyle dikkat çeken Kraliçe’ye cümbüş dünyasından kıymetli isimler eşlik etti. Amerikalı oyuncu Tom Cruise, Kraliçe için özel bir konuşma yaparken efsane oyuncu Helen Mirren, Kraliçe I. Elizabeth’i canlandırdığı bir performans sergiledi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, tahttaki 70. yılı nedeniyle gerçekleştirilen Platin Jübile aktifliğine katıldı. Sıhhat problemleriyle bir müddettir gayret eden ve davetlere katılamayan 96 yaşındaki Kraliçe, keyifli görünüyordu.

CÜMBÜŞ KESİMİNDEN İSİMLER KATILDI

Windsor Kalesi’nde düzenlenen aktifliğe elindeki bastonuyla katılan Kraliçe’ye İngiltere’den birçok kıymetli isim eşlik etti. İngiliz efsane oyuncu Helen Mirren ve Damian Lewis’ın yanı sıra Amerikalı oyuncu Tom Cruise da konuklar ortasındaydı.

Platin Jübile kutlamaları kapsamında düzenlenen bu birinci aktiflikte, Kraliçe’nin sevinçli halleri dikkat çekti.

GELECEĞİ KESİNLEŞMEMİŞTİ

Sıhhat sıkıntıları gerekçesiyle parlamentoda açılış konuşmasını yapamayan ve üç gün sonra Windsor’daki at gösterisine katılan Kraliçe’nin bu aktifliğe katılıp katılmayacağı son dakikaya kadar kesinleşmemişti.

Aktifliğe kraliyet aracıyla varan ve 5 binden fazla insanın tezahüratıyla karşılanan Kraliçe’ye en genç oğlu Prens Edward eşlik etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir