Taziye evlerine sığındılar

GÖRKEM EVCİ Gaziantep – Bazı vatandaşlar, evlerine yakın olan taziye evlerinde bir süre kaldıktan sonra daha uzun süreli kalabilecekleri yerlere geçerken, bazı vatandaşlar depremin ilk gününden beri taziye evlerinde kalıyor. Şahinbey’in Şenyurt Mahallesi Derin Çukur Caddesi’ndeki taziye evine de depremzedeler sığındı. Evleri yakın olan bazı vatandaşlar geceyi burada geçirip gündüz evlerinin önünde olmayı tercih ediyor.

Evi yıkılan Döndü Küçük (48) ise eşi ve dört çocuğu ile birlikte depremin ilk gününden bu yana taziye evinde kalıyor.

Duvar devrildi

Küçük, deprem sırasında bir duvarın yatağının üzerine devrildiğini, evlerinin kapısını sıkıştığı için açılmadığını, ailece mahsur kaldıklarını ve komşularının kapıyı kırması sonucu dışarı çıkabildiklerini anlattı. Küçük ailesinin evindeki hasarın nedeni ise evlerinin yanındaki iki katlı bir evin yıkılması. Bu ev, Küçük ailesinin evinin bitişiğindeki evin üzerine devrilmiş. Bu iki evde 8 kişi hayatını kaybetmiş. Küçük ailesinin evindeki hasar da iki komşu evin yıkılması ile meydana gelmiş. Yıkılan ilk binanın giriş katının iş yeri olduğu ve kolonlarının kesildiği iddia ediliyor.

Nurdağı’nın enkazı toplanıyor

Nurdağı’nda enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. DSİ kamyonları çıkan hafriyatı, Nurdağı ile Gökçedere köyü arasındaki bölgeye taşıyor. Öte yandan depremin en büyük mağduru çocuklar için de Nurdağı ve İslahiye’de psikolojik danışmanlık öğretmenlerinin görev yaptığı etkinlik çadırları kuruldu.

200 evden sadece 10’u ayakta

Fay hattı üzerine kurulu Nurdağı Başpınar mahallesinde, deprem sonrası 200 evden sadece 10’u ayakta kalabildi. 
İslahiye’nin Zincirli köyü de depremden etkilenen köyler arasında. Birçok evin yıkıldığı köyde, çadırlarda kalan köylüler konteyner bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir