Çadırkent kuruldu yeni yaşam başladı

HÜSEYİN ALTUN-  Binlerce kişinin yaşayacağı çadırkente, depremzedeler yerleşmeye başladı. Halk desteklerinden dolayı jandarma ekipleriyle fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Çadırkentin içinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Psikososyal Destek çadırı, üç anaokulu ve yeni yapılacak olan sahra hastanesi de yer alıyor.

Psikososyal Destek ekibi de, çadırları gezerek ailelerin ve çocukların durumunu sormayı da ihmal etmiyor.

Oyuncaklarla çocukların yüzünü güldürüyorlar

Adıyaman’da gönüllü vatandaşlar da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Gönüllü vatandaşlar bir yandan vatandaşlara gıda yardımında bulunurken, bir yandan da ekiplere çalışmalarda destek veriyor. İstanbul’dan gönüllü olarak Adıyaman’a gelen bir grup vatandaş çadırkentlerdeki çocuklara oyuncak dağıttı. Yeni oyuncaklara kavuşan çocuklar büyük sevinç yaşadı.

Gönüllü Mehmet Sarısoy, “Bir haftadır buradayız. Şehir perişan durumda. Eğer insanların elinde imkan varsa kamyonlara oyuncak, çikolata yüklesinler, çadırları gezsinler. Durumları çok kötü. Diyecek başka bir şey yok. Gözümüzde yaş kalmadı” dedi. –İHA

Gölbaşı’nda 5 bin konutluk şehir

Adıyaman Gölbaşı ilçesine koordinasyon ile görevlendirilen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gölbaşı’nda köyleri dahil 500’e yakın bina yıkıldığını belirterek, “Son birkaç gündür Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan mühendislerimiz binalarda hasar tespit çalışmaları yapıyorlar. Hasarsız, az hasarlı ve ağır hasarlı binaların tespitleri yapılıyor. Bu tespit çalışmalarının da üç ya da dört gün içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından hasarlı binaların yıkımına başlanacağını ifade eden Eroğlu, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Gölbaşı’nda incelemelerde bulundu. Onların da değerlendirmesi burada başka bir alanda yeni bir şehir kurulacak. Yıkılan binaların bulunduğu zeminlerdeki deprem sebebiyle oluşmuş bozulmalardan, güvenli olmadığından dolayı burada bina yapılmayacak.

Zemini daha iyi olan şu anki yerleşim yerinin birkaç kilometre uzağında yeni bir şehir kurulacak. İlk tespitlere göre öyle öngörüyoruz ki yeni yerleşim yerinde 5 bin civarında yeni konut yapılacak” diye konuştu.

2 buzağı 13’üncü gün kurtuldu

Adıyaman’da enkaz altında kalan 2 buzağı, Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Afet Destek Ekibi ve Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından depremin 13’üncü gününde sağ olarak çıkarıldı. Uzun süre enkaz altında kalan buzağılar gerekli müdahalelerin ardından sahibine teslim edildi. Eskişehir’den giden ekipler enkazdan kurtardıkları buzağılara, “Sivrihisar” ve “Odunpazarı” isimlerini verdi. –İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir