Ortak aday için gözler 2 Mart’ta

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Millet İttifakı’nın önceki gün yaptığı toplantının tek gündem maddesi depremdi. Edinilen bilgiye göre olası İstanbul depremine ilişkin kapsamlı değerlendirme yapıldı. Toplantıda adaylık konusu gündeme gelmedi. Ancak ülkenin en acil ihtiyacının “yeni ve etkin bir iktidar olduğu” vurgusu yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda seçim tarihine ilişkin yapılan tartışmalar ve yorumlara da değinildi. Millet İttifakı kulislerine göre, liderler seçimin ya 14 Mayıs ya da 18 Haziran’da yapılacağını öngörüyor.

14 Mayıs alarmı

Millet İttifakı 14 Mayıs’ta seçim olacakmış gibi hazırlıklarını yapacak. Kurmaylar, “Kimsede seçimin ertelenmesine dönük beklenti yok. Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs’ta seçim yapabileceği noktasında beklenti var. 14 Mayıs’ta seçim varmış gibi bakmak lazım, bir hazırlık yapmak lazım. Seçim ya 14 Mayıs’ta ya 18 Haziran’da” değerlendirmesini yaptı.

İttifak liderlerinin önceden planladığı ve yaşanan deprem sonrası tehir ettiği rutin toplantıyı Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 2 Mart Perşembe günü gerçekleştirecek.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu 2 Mart tarihine kadar liderlerle bire bir görüşme yapacak. Karamollaoğlu’nun liderler turunda “adayın ismi”, “seçim hazırlıkları”, “seçime nasıl girileceği”, “ittifak içinde ittifak”, “ortak liste” başlıklarının konuşulması bekleniyor.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı takviminin 2 Mart’ta netleşmesi bekleniyor.

Açıklanabilir

Millet İttifakı kulislerinde; 2 Mart’ta yapılacak toplantıda adayın isminin belirlenmesi, ancak açıklamasının sonraki bir tarihe bırakılabileceği ifade ediliyor.

Kulislerde 2 Mart’ta Karamollaoğlu’nun adayın ismini açıklayabileceği de iddia ediliyor. Kurmaylar, “14 Mayıs’ta seçim yapılırsa adayın ismi 2 Mart’ta açıklanabilir ya da toplantıda adayın ne zaman takdim edileceğine karar verilebilir. Seçim 18 Haziran’da yapılacaksa adayın açıklanması daha sonraya bırakılabilir” değerlendirmesini yaptı.

Anket formülü

Kurmaylar aday için anket formülünün de masada olduğunu belirterek, “Birkaç tane çapraz anketler yapılabilir. Anketler yapılır, ortaya konursa herkes rahat eder” görüşünü dile getiriyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir