Canlı çıktı, adını ‘Şanslı’ koydular

Yıldırım, “Depremin 3’üncü gününde AFAD ekipleri tarafından bu yavrumuz enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Biz de hemen orada sahiplendik. İsmini Şanslı koyduk. Gözlerinde biraz yaralanma var. Onun dışında sağlığı yerinde. Sosyal medyada paylaşınca bize ulaşan, sahiplenmek istediğin söyleyen çok insan oldu ama o burada mutlu. Tabii korkuyu üzerinden atamadı. Çok üzücü bir süreçti. Böyle bir canın kurtulması bizi mutlu etti. Oradan neredeyse kimse canlı çıkmadı. Şanslının sahipleri de hayatını kaybetti. Onlar huzur içinde uyusunlar. Yavrularına sonuna kadar sahip çıkacağız. Gözleri arkada kalmasın” dedi.

Emlakçılar, kira komisyonu almıyor

Adana’da özellikle merkez Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yıkılan binaların yanı sıra çok sayıda apartman da ağır hasar gördü. Bu süreçte enkaza dönen apartmanlardan çıkmayı başaran ya da evleri ağır hasar alanlar, barınmak için yeni ev arayışına girdi.

Evlerini tahliye edip, güvenli yerler arayan depremzedeler, Adana Emlakçılar Esnaf Odası’na başvurdu. Afetzedelerin ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai harcayan emlakçılar, ortak kararla komisyon almayacaklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir