Depremzedeler destekleri e-Devlet’ten takip edebilir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dönüşüm Ofisi’nin Kahramanmaraş merkezli depremden sonra vatandaşların hizmetine giren uygulamaları aktardığı mesajları paylaştı.

Bu paylaşımda, vatandaşların ödemelerini takip edebilmesi ve sorularına yanıt almak için e-Devlet’e yeni uygulamaların hizmete geçtiği belirtiliyor.

Hane başına 10 bin TL tutarındaki destek ödemeleri e-devlet’ten takip edilebilir

Bu mesajlara göre, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden etkilenen depremzede vatandaşlar, hane başına 10 bin TL tutarındaki destek ödemelerinin hesaplarına aktarılıp aktarılmadığını e-devlet üzerinden ddo.link/hane-destek üzerinden sorgulayabilirler.

Barınma desteği başvuruları e-Devlet’ten yapılabilir

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ikamet ettikleri konutları; yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen vatandaşlarımız için barınma desteği başvuruları ddo.link/afad-destek, ddo.link/soru-cevap linkleriyle e-Devlet’te başladı.

Geçici kimlik belgeleri için de e-Devlet devrede

Yaşanan deprem felaketi sonrası kimliklerine ulaşamayan depremzede vatandaşlar, kendilerinin, vasisi oldukları kişilerin veya velisi oldukları 15 yaş altındaki küçüklerin geçici kimlik belgelerini ddo.link/afetzede-gecici-kimlik üzerinden oluşturabilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir