‘Beşir sen büyük bir kahramansın’

DİYARBAKIR DHA, İHA – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Bağlar’da yıkılan Hisami Apartmanı’nın enkazından 81 saat sonra çıkarılan Beşir Yıldız’ı (6) kaldırıldığı Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ziyaret etti. “Allah seni korumuş, saklamış. Her türlü tehlikeden seni saklamış” diyen Bozdağ, Beşir’e ağrısı olup, olmadığını ve enkazda uyuyup, uyumadığını sordu.

‘Uyudum, üşümedim’

İyi olduğunu söyleyen Beşir Yıldız, “Bazen uyudum ama üşümedim. Sanki battaniye gibi bir şeyin içerisindeydim. Sadece kolumu biraz kaldırabildim” dedi.
Bu sözlerin ardından Bozdağ, Beşir’e, “Beşir sen büyük bir kahramansın. Cesur birisin, enkazın altında depremle mücadele ettin. Bir sürü sıkıntıya göğüs gerdin, teslim olmadın. Sen hakikaten kahramansın. Cumhurbaşkanımıza da seni anlatacağım” dedi.

Beşir’in tedavisini yapan doktor da durumunun iyi olduğunu, birkaç gün gözlem yaptıktan sonra taburcu edebileceklerini söyledi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü de 4 bin 200 çadırın kurulacağı yeni geçici barınma alanı için içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi, AFAD koordinasyonunda yapılan çadır kentte vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için lavabo, duşlar, çamaşırhane ve sosyal alan bulunacak.

Diyarbakır’da görev yapan sağlık çalışanlarından Karan Akcan, Erkan Acar, Hebun Akgül, Abbas Erkul, Fatma İpek, Şeyhmus Elbat ve Vedat Birel enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Acımız büyük. Depremde kaybettiklerimiz, biz onları hep güler yüzleri ve insanlara yardım etme gönülleriyle hatırlayacağız. Hayatını kaybeden mesai arkadaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir