Her şey bir ses bir nefes için

Büyük depremlerin ardından Adıyaman’dan umutlandıran haberler geliyor. Bozbey Apartmanı’nın enkazından 8. günde depremden 177 saat sonra Hivay Üşer (7) sağ olarak çıkarıldı.

Bitlis’ten Adıyaman’a sevk edilen JÖH arama kurtarma ekipleri, merkeze bağlı Alitaşı Mahallesi 1246. Sokak Bozbey Apartmanı enkazında yapılan arama ve tespit çalışmaları sonucunda Üşer’i sağ olarak çıkardı. Küçük kız sedyeye alınıp ambulansa taşınırken, bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Isı ölçerle bulundu

Besni ilçesinde de arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ısı ölçer cihazıyla yapılan taramada hayatta olduğu belirlenen bir kişi için çalışma başlattı. Saatler süren çalışma sonucunda depremden 166 saat sonra Erengül Önder (60), enkazdan çıkarıldı. Oldukça bitkin olduğu gözlenen Önder, itfaiye görevlileri tarafından sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yavuz Selim Mahallesi’ndeki evinde enkazın altında kalan Onur Mermer’e (23) dört gün sonra ulaşılabildi. Mermer, ekipler tarafından enkazdan yaralı olarak çıkartılarak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Başından ve sırtından yara alan Mermer, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Akrabaları ve arkadaşları enkaz altında olan Mermer, evde dinlenmek yerine ekiplere yardım için enkazlara gitti. Enkazlarda çalışarak ekiplere yardımcı oluyor.

Ailesini kurtardı

Depreme ailesiyle Adıyaman’da yakalanan Müslüm Akbulut, madende çalıştığı dönemde öğrendikleriyle enkazda delik açarak çocuklarını çıkardı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir