Kimisi kaldı, kimisi de dönüyor

– Romanya’dan gelen kurtarma ekibi, depremden yaklaşık 149 saat sonra Hatay’da 35 yaşındaki “Mustafa” adlı bir kişiyi enkazdan çıkardı.

– İngiliz itfaiyeciler, Cumartesi günü Hatay’da binanın altında 120 saat mahsur kaldıktan sonra enkazdan bir polis ve bir kadını kurtardı.

– Çalışmalara yardımcı olmak için Adıyaman’a gelen 24 kişilik Vietnam ekibi, göreve başlarken, ekibin ilk kez başka bir ülkede arama kurtarma çalışmalarına katıldığı bildirildi.

– İsrail Savunma Kuvvetleri’ne bağlı kurtarma ekibi, sonuncusu depremden 120 saat sonra Cuma gecesi olmak üzere enkaz altından toplam 19 kişiyi kurtardıklarını açıkladı. İsrail acil yardım kuruluşu “United Hatzalah” ise, dün, Türkiye’deki kurtarma operasyonunu askıya aldığını ve ekibin ülkelerine döndüğünü duyurdu.

– Alman Federal Teknik Yardım Ajansı (THW), önceki gün bir süre kurtarma operasyonlarına bir süre durdururken, daha sonra 88 yaşındaki bir kadını enkaz altından çıkarılmasında Türk ekiplerine destek verdi. THW, ekibin “Türk yetkililerce arama kurtarma çalışmaları sona erene kadar” Türkiye’de kalacağını söyledi. Bununla birlikte Alman kurtarma ekibinin bir bölümü, ülkelerine dönerken, aktarma için İstanbul’a gelişlerinde çiçeklerle karşılandı.

– Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi (AFDRU) de güvenlik riskleri nedeniyle çalışmalarını kısa süreli askıya aldıktan sonra operasyonlarına yeniden başladı. AFDRU, Facebook’ta Avusturyalı bir kurtarma köpeği bakıcısının yine Türk kurtarma ekiplerine yardım ettiğini ve Türk güçlerinin arama alanlarında güvenliği sağladığını belirttiğini paylaştı. Ekibin Perşembe günü ayrılması planlanıyor.

– Türkiye’de çalışmalarını tamamlayan İspanya’nın Uluslararası Doğal Afet Kurtarma Grubu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çok zor günler geçirdik. Türkiye vatandaşları ve kurtarma ekipleriyle ortak görevler yaptık. Ruhumuzda acı var ama verilen görevleri tamamladıktan sonra İspanya’ya dönmek zorundayız. Türkiye’den kardeşlerimiz, kalbimizdesiniz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir