Abi annemi bulur musun?

Kahramanmaraş’ta yıkılan beş katlı binanın enkazı altında kalan 3 kişilik Taşan ailesi Bursa’dan bölgeye giden Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri tarafından felaketin 138’inci saatte kurtarıldı. Ekipler Kiraz Apartmanı’nın enkazında yürüttükleri dinleme çalışmasında, enkaz altından ses geldiğini tespit etti. Önce 17 yaşındaki Ensar Taşan’a ulaştı. Ensar “Harikasın Ensar” diyen ekiplere “Sen harikasın ağabey, estağfurullah” yanıtını verdi. Tedaviye alınan Ensar’ın, “Anneme bakar mısınız ne olur” diyerek yardım istediği annesi Yasemin ile babası Celal Taşan da ekipler tarafından enkazdan çıkarıldı.

Ankara’nın Bala Belediye Başkanlığı’na ait iş makinesi ve kurtarma ekipleri bir binanın enkazında, 6 aylık hamile olan Buse Bozdoğan adlı depremzedeyi 136 saat sonra sağ olarak kurtardı. Bozdoğan, tedavisi için ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş’ta 132 saat sonra 2 yaşındaki Dilek ile anne ve babası enkazdan kurtarılanlar arasında. Dilek’in erkek kardeşinin hayatını kaybettiği belirlendi. Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen arama kurtarma ekipleri ise Kahramanmaraş’ta yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında kalan 51 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başardı. Ekipler, 518 kişinin ise cansız bedenine ulaştı.

162. saatte çıkarıldı

Tacik ekipler ise 144 saat sonra 6 aylık bebeği ve babasını enkazdan sağ çıkardı. Tacikistan Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ekip, enkaz altından 6 aylık bebeği ve babasını kurtarmayı başardı” ifadeleri kullanıldı. Enkaz altından 144 saat sonra kurtarılan bebek ve babası hastaneye sevk edildi. Açıklamada ayrıca, Tacik ekipler tarafından 25 kişinin cenazesine ulaşıldığı aktarıldı.

Tacikistan ve AFAD ekiplerinin sürdürdüğü arama kurtarma çalışmalarında ise 159. saatte 3 yaşındaki Yavuz Cambaz kurtarıldı. Yavuz Cambaz’ın babasının daha önce enkazdan çıkarıldığı, anne ve kardeşinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri depremin 162. saatinde 45 yaşındaki Cengiz Polat’ı enkazdan sağ çıkardı. Polat’ın eşi Güllü Polat ile oğulları Özkan, Samet ve Mustafa Polat’ı da çıkarmak için çalışmalar sürüyor. TSK İnsani Yardım Tugayı Doğal Afet Arama Kurtarma Taburu ise 158. saatte Hacer Demir’i enkazdan kurtardı. Hacer Demir’in 14 yaşındaki kızı Sultan Demir’in ise cansız bedenine ulaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir