Şirketler, deprem bölgesine nakdi yardımları AFAD’la yapıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremden etkilenen vatandaşların yardımına koşanlar kesimlerden büyük şirketler devletin ilgili birimleri ile koordine kurarak, katkılarını AFAD’a yönlendirdi.

Büyük şirketler, bölgeye nakdi yardım için yarıştı

Baykar’dan AFAD’a 550 milyon lira

Baykar, depremin üçüncü gününde AFAD üzerinden bölgeye 250 milyon lira nakdi yardım yapan ilk şirketlerden biri oldu. Daha sonra Baykar kurucusu Özdemir Bayraktar ve Canan Bayraktar adına 300 milyon liralık bir nakdi yardımı daha AFAD’a ileten Baykar, böylece deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a 550 milyon lira nakdi bağış yaptı.

Cengiz Holding’den AFAD’a 400 milyon lira

Tüm bu çalışmalara ilave olarak, deprem bölgeleri için 500 milyon lira tutarında destek bağışı yapmaya karar veren Cengiz Holding, bunun 400 milyon lirasını AFAD’a iletti.

Cengiz Holding ise deprem felaketinin ilk saatlerinden itibaren arama ve kurtarma çalışmaları için tüm iştirakleri, grup şirketleri, iş makineleri ve teknik ekibinin yanı sıra maden işletmelerinde çalışan uzman kurtarma ekipleriyle seferber oldu.

TMSF’den 102 milyon lira yardım

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve TMSF yönetimindeki şirketler de deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlara destek olmak üzere depremin ilk gününden itibaren AFAD iş birliğiyle çalışmalara başlarken, nakdi olarak AFAD’a 102 milyon lira yardımda bulundu.

Koza Altın’dan 35 milyon lira

Bu kapsamda Koza Altın da 35 milyon lira ile AFAD’ın yardım kampanyasına katıldı.

Samsung’tan, 1,5 milyon dolar

Samsung, AFAD üzerinden depremzedeler için 1,5 milyon dolar nakit desteğinde bulundu. Ayrıca şirket, şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümleriyle de deprem bölgesine destek oldu.

Akfen Holding’ten 10 milyon lira

Akfen Holding ise deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarında kullanılması ve ihtiyaçların teminine yönelik AFAD’a 10 milyon liralık bağış yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir